Hej

08.12.2022
Vad ska jag göra om min flicvän lämnar mej
kix

Ungdomsinformatör Kix Vastaa

13.12.2022

Hejsan!

Tack för din fråga.

Nu vet jag inte om det finns någon skild orsak till varför du oroar dig för vad som skulle hända om din flickvän lämnade dig (alltså ifall hon sagt nåt som pekat på det), eller om du överlag oroar dig. När man är i ett förhållande är det rätt vanligt att tanken på att ens partner skulle lämna en gör en förtvivlad och ledsen – även fast det inte finns ett hot om det ”på riktigt”. Då bör man bara försöka slappna av i vetskapen att det inte finns nåt som tyder på det, och ta en dag i taget. Det att man ibland får den oroande tanken sig kan ju på ett sätt också vara en bra påminnelse om hur mycket ens partner betyder för en, och att man ska ta hand om sin relation och inte ta den andra personen för givet utan värdesätta den tid man spenderar tillsammans.

Ifall ens partner lämnar en så gör det ont, det är ingen lätt erfarenhet (men det är heller inte lätt att vara den som lämnar någon). Men samtidigt – att få hjärtesorg är något man måste våga riskera för att också få njuta av allt det fina vackra som kärleken har att ge, och enligt min åsikt är det värt det.

Om ett förhållande tar slut så är det absolut viktigaste att ta hand om sig själv. Att låta sig sörja och vara ledsen är viktigt och nyttigt för att låta känslorna passera – men samtidigt försöka att inte ”gräva ner sig” i det allt för mycket utan också komma ihåg att fortsätta göra sånt som gör en glad, exempelvis vara med vänner eller hålla på med en hobby. Med tiden börjar det kännas bättre. Det är viktigt att också komma ihåg att det inte nödvändigtvis är så att det är nåt fel på en fastän ens partner skulle lämna en. Ibland är det bara så att man har olika mål med relationer, eller söker olika saker. Ibland kan också partnern vara rätt, men tillfället i livet fel. I såna fall så ska man undvika att vara arg på sig själv för något som inte var ens fel. Men är det däremot så att man på riktigt har gjort något dumt (exempelvis varit otrogen) och det är därför ens partner lämnar en, så är det i så fall bäst att be om ursäkt, och sen försöka att lära sig någonting av situationen så att det inte upprepas i framtiden.

Hoppas att det här gav svar på din fråga, och att du och din flickvän är lyckliga ihop :) Ta vara på varandra! Något av det viktigaste i ett förhållande är att man kan lyssna, kommunicera sina känslor, att man ger varandra av sin tid , och ger den andra utrymme att få vara sig själv.

Kram, Kix

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hej, Jag ska kanske börja träna inom styrkelyft och även tävla. Finns det några risker...
Lue lisää

Hej. Jag är nybörjare med att springa. Men nu skulle jag gärna vilja veta var man hittar mera information och olika kurser och tävlingar. Jag skulle gärna vilja ha mera tips hur jag kan börja springa ...
Lue lisää

Hej!
Jag vill beställa böcker men vet inte var, finns det något på nätet som man kan beställa från och gärna en som har billiga böcker :)
Lue lisää

Hur många kalorier bränner man då man åker snowboard på en hel dag typ 6 timmar? Hittar inga bra svar på näte
Lue lisää