Ihonhoito

Ihonhoito
14.09.2018

Finnit, mustapäät ja eloton iho –> huonompi itsetunto
Siitä olette kaikki samaa mieltä, eikö vain? Luonnollisesti haluaisit  sileän ja tasaisen persikkaihon.
Mutta sellaiset kasvot eivät synny yhdessä yössä. Saadaksesi mahdollisimman hienon ihon, vaatii se vaivaa aamuisin ja iltaisin JOKA PÄIVÄ! Finneistä, epäpuhtauksista ja silmäpusseista eroon pääsemiseen ei ole oikoteitä.

Siksi Decibelin ekspertti, kosmetologi Sanna, on kerännyt perusvaiheet yhteen paikkaan teitä varten:
HUOM! Tämä koskee myös teitä poikia!


Ihonhoito askel askeleelta:


1. Puhdistus

Hyvä ihonhoito alkaa puhdistuksesta. On tärkeää saada pois kaikki lika ja pöly ja rasva, joka on kerääntynyt huokosiin päivän aikana. Riippumatta siitä käyttääkö meikkiä vai ei TULEE KASVOT PUHDISTAA JOKA ILTA! Mieluiten myös aamulla, sillä hiki, vuodevaatteista tullut lika ja pesemättömät hiukset hieroutuvat kasvojen ihoon tyynyn kautta yön aikana.
Puhdistusaineilla on emäksinen pH-arvo voidakseen liuottaa rasvan ihosta (vähän kuin tiskiaine). Tavallisella saippualla on aivan liian alhainen pH-arvo, se ei irrota rasvaa ja likaa vaan siirtää sitä vain ihon pinnalla. Silloin eivät tali ja rasva pääse pois kuivan, hilseisen ihon läpi, vaan koteloituvat ja voivat muodostua isoiksi finneiksi ja paiseiksi. Siksi on todella tärkeää käyttää kosteusvoidetta myös rasvaisella iholla. Iho tarvitsee kosteutta – EI rasvaa!

Valitse puhdistusaine oman ihotyyppisi mukaan:

Rasvainen iho: pesugeeli tai pesuvoide, se vaahtoutuu ja puhdistaa vähän syvempää huokosista, hieman kuivattava
Sekaiho: pesugeeli tai puhdistusmaito
Kuiva iho: puhdistusmaito

2. Kasvovesi

Kasvovedellä on emäksinen pH-arvo, joka muistuttaa enemmän ihon omaa pH-arvoa. Jos ei käytä kasvovettä, täytyy ihon itse palauttaa emäksinen pH-arvonsa, mikä kestää sitä kauemmin mitä rasvaisempi iho on. Tämän aikana iho on alttiimpi esim. säteilylle ja ilmansaasteille. Kasvovedellä kostutettu vanutuppo ottaa pois viimeiset jäänteet puhdistustuotteesta, normalisoi ihon pH-arvon, supistaa huokoset ja raikastaa. Sitä käytetään puhdistuksen jälkeen iltaisin ja aamulla kuivataan kasvot kasvovedellä ennen kosteusvoidetta.

3. Kosteusvoide

Kosteusvoidetta käytetään joka ihotyypeille sekä aamuin että illoin. Se valitaan oman ihotyypin mukaan. Kuivemmalle iholle valitaan vähän rasvaisempi voide ja rasvaisemmalle iholle hieman kevyempi, ohuempi, joka ei anna iholle rasvaa vaan pelkästään kosteutta, eikä tukahduta ihoa ja aiheuta lisää finnejä.

Kasvokuorinta ja kasvonaamiot

Voit kuoria kasvot ja laittaa naamion sen jälkeen, kun olet puhdistanut kasvot huolellisesti, tämän jälkeen voit laittaa kosteuttavan kasvovoiteen. Sauna tekee hyvää iholle, voit pitää kasvonaamiota vaikka saunassa, saunan lämpö tehostaa naamion imeytymistä.

Kasvokuorintaa voi käyttää noin kerran viikossa. Kasvokuorinta hankaa hellävaraisesti pois kuolleita ihosoluja ja elävöittää verenkiertoa kasvoissa.  Sen voi tehdä hyvin myös vain kostealla pehmeällä froteepyyhkeellä.

Kasvonaamion tarkoitus on puhdistaa syvältä, antaa tarvittavaa ravinnetta ja samaan aikaan kosteuttaa että rasvoittaa. Naamiot ovat useimmiten geeli-, voide-, savi- tai peel-off-muodossa (peel-off jähmettyy ja sen voi vetää irti suurissa paloissa). Valitse naamio ihotyyppisi mukaan. Koska useimmilla on sekaiho, esimerkiksi rasvainen iho nenässä ja leuassa, mutta kuivat posket, täytyy ehkä sekoittaa useita tuotteita. Esimerkiksi savinaamio imee itseensä rasvaa ja epäpuhtauksia, joten se on hyvä jos sinulla on paljon mustapäitä. Rasvaiseen ihoon toimii myös hyvin höyrykylpy puhdistuksen jälkeen ja ennen naamiota, pidä vain kasvoja 5-10 minuuttia höyryävän kuuman vesilautasen yläpuolella (voit laittaa pyyhkeen pääsi päälle keskittääksesi höyryn kasvoillesi). Tyypistä riippumatta kannattaa naamio levittää kasvoihin kevyin, pyörivin liikkein. Jätä levittämättä silmänympärysalueelle (myös kulmakarvat) ja suun alueelle (myös vähän huulten ulkopuolelta). Anna naamion olla kasvoissa korkeintaan 20 minuuttia tai niin kauan kuin käyttöohjeissa lukee ja pese pois haalealla vedellä (ilman saippuaa).

Markkinoilla on suuri valikoima erilaisia kasvonaamioita, mutta voit jopa tehdä sellaisen kotona. Googlaa ”kasvonaamioreseptejä” ja löydät takuuvarmasti jotain sinun ihotyypillesi sopivaa – ehkä jopa ekologisen ja ekonomisen version, joka on tehty tuotteista, jotka löytyvät keittiönkaapistasi.

EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Meikit kasvoilla nukkuminen!
Meikit kasvoilla nukkuminen tukkii ihohuokosesi ja lisää epäpuhtauksia. Lisäksi se pilaa mahdollisuutesi onnistua tekemään siistin meikin seuraavana päivänä. Jos ihoa ei ole puhdistettu kunnolla, ei meikistä tule siistiä vaikka olisit hyväkin meikkitaiteilija!
Jos et jostain syystä joskus jaksa käydä läpi koko puhdistusprojektia, voit putsata kasvosi puhdistusliinoilla. Tämä ei ole yhtä hyvä vaihtoehto kuin kunnollinen puhdistaminen puhdistustuotteilla, mutta poikkeustapauksissa voit käyttää niitä.

Back