Anaaliseksi

 

Anaaliseksillä voidaan tarkoittaa kaikkea hyväilemisestä, nuolemisesta ja sormien käytöstä anuksen ympäristössä peniksen, dildon tai jonkin muun esineen työntämiseen peräaukkoon. Anaaliseksi herättää joskus vahvoja rektioita ihmisissä. Joidenkin mielestä se on ihanaa ja toisten mielestä epämiellyttävää. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen asiasta, ja samoin kuin kaikessa muussakin seksissä, kenelläkään ei ole oikeutta pakottaa toista ihmistä anaaliseksiin. Sekä tytöt että pojat voivat nauttia anaaliseksistä. Pojille se on erityisen ihanaa, koska anaaliseksissä voi stimuloida eturauhasta, jota voi verrata tyttöjen G-pisteeseen.

 

Anaaliseksi

Peräaukossa (anus) on hyvin monia hermopäätteitä, minkä vuoksi se on erogeeninen alue, jonka hyväileminen voi tuntua hyvältä. Moni yhdistää anaaliseksin ulosteisiin ja likaan, mikä voi olla henkinen este rentoutumiselle ja anaaliseksistä nauttimiselle. Anaaliseksiä ei ole pakko harrastaa, mutta jos haluaa harrastaa sitä, niin siitä ei tarvitse tuntea häpeää tai syyllisyyttä. Jos toimii oikein, anaaliseksi ei ole sen epähygieenisempää kuin mikään muukaan seksi eikä siten aiheuta enempää riskejä.

Peräsuolessa on kaksi kehälihasta, ulompi ja sisempi. Ulompi kehälihas muodostaa peräaukon suun eli anuksen. Se on melko pitkälle tahdonalainen, mikä tarkoittaa, että sen voi sulkea ja avata oman toivomuksensa mukaan. Sisempi kehälihas on syvemmällä, syvemmällä peräsuolessa, eikä se ole tahdonalainen. Se tarkoittaa, että ei voi päättää itse, onko lihas jännittynyt vai rento, vaan lihas reagoi vaistomaisesti esimerkiksi paineeseen. Peräaukko ei tuota omia liukuaineita, ja limakalvot peräsuolessa ovat hyvin herkät.

Kun aiot harrastaa anaaliseksiä, pitää huolehtia, että on käsillä liukuvoidetta. Valinta eri liukuvoiteiden välillä on makuasia. Jos käyttää kondomia, pitää käyttää vesiliukoista liukuvoidetta (jota voi ostaa useimmista kaupoista ja apteekista), mutta ellei käytä kondomia, voi käyttää öljypohjaista liukuvoidetta tai esimerkiksi kookosöljyä.

Anaaliseksissä on erityisen tärkeää edetä hitaasti ja kuunnella kumppaniaan. Kun jotain viedään peräaukkoon (penis, dildo, esine), se on tehtävä varovasti. Aloita tasaisella paineella ulompaa kehälihasta vasten. Jos ”vastaanottaja” on rentoutunut, niin se antaa yleensä periksi, koska se on pääosin tahdonalainen. Sisempi kehälihas, joka on syvemmällä, ei sen sijaan ole tahdonalainen, ja siksi vaatii noin 15–20 sekuntia tasaista painetta sitä vasten, ennen kuin se aukeaa. Anaaliseksin ei ole tarkoitus tehdä kipeää. Jos se sattuu, toimitaan väärin.

Anaaliseksiä elokuvissa ei voi verrata siihen, miten se toimii todellisuudessa. Pornofilmeissä sisään työnnytään usein nopeasti ja kovaa ottamatta huomioon sitä, että kehälihaksille pitää antaa aikaa rentoutua. Useimmille näyttelijöille filmeissä on annettu puudutusainetta, jotta akti ei sattuisi. Puudutusaine ei ole suositeltavaa anaaliseksin kipujen poistamiseen – sen sijaan täytyy kuunnella kumppaninsa kehoa ja edetä varovasti. Kipu on kehon tärkeä viesti, ja kun on kyse anaaliseksistä, se on otettava vakavasti. On vaarana, että vahingoittaa kehälihaksia, jos ei piittaa kivusta ja vain jatkaa – ja niin ei halua tehdä. Kehälihakset ovat tärkeitä, joten kunnioittakaa niitä.

Jos anaaliseksi tekee kipeää, voi peruuttaa vähän ja antaa kehälihaksille aikaa rentoutua ja kokeilla sitten uudelleen. Jos käyttää dildoa tai anustappia, pitää huolehtia, että siinä on ”stoppari” päässä (eli leveä reunus), niin ettei se voi kadota syvälle peräsuoleen. Jos vastaanottaja on tyttö, ja jos anaaliseksin jälkeen siirtyy vaginaaliseen seksiin, on ensin pestävä sormet/penis/dildo, koska peräsuolesta emättimeen siirtyvät bakteerit aiheuttavat helposti tulehduksen.

Pääasia kaikessa anaaliseksissä on siis, että ei hätäile ja käyttää reilusti liukuvoidetta. Jos se tuntuu hyvältä, toimii oikein.