Käsien hikoilu

07.12.2017
Minulla on alkanut käsi hikoilla paljon,ja mietin mitä syitä voi olla käsien hikoiluun? Luonnonlapsi
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

20.12.2017

Hei Luonnonlapsi!


Mietit syitä käsien hikoiluun. Hikoilu on ihan normaalia ja kaikki hikoilevat, toiset enemmän, toiset vähemmän. Ihmisen kuuluukin hikoilla, se on keinomme viilentää kehoa esimerkiksi kuumassa ilmastossa tai saunassa. Yleisin syy käsin hikoilemiseen taitaa olla jännittäminen. Jos vielä jännittää sitä, että kädet hikoilevat, hikoilu yleensä lisääntyy entisestään. Voi olla vaikea erottaa, milloin on kyse normaalista hikoilusta ja milloin taas liikahikoilusta.

Terveyskirjasto Duodecimin verkkosivulla kerrotaan, että niin käsien, kuin esimerkiksi jalkojen, kasvojen tai kainaloiden liikahikoilu voi johtua useista syistä. Syy on usein perinnöllinen, mutta hikoilu voi olla myös jonkin lääkkeen aiheuttama sivuvaikutus, tai johtua esimerkiksi jännittämisestä, stressistä tai jostakin sairaudesta. Liikahikoilu alkaa tavallisesti lapsena tai nuoruudessa.
Jos haluat selvitellä tarkemmin, mistä käsien hikoilu juuri sinun kohdallasi johtuu, voisit aloittaa juttelemalla asiasta vanhempiesi kanssa. Voit kysyä, onko heillä ollut samanlaista vaivaa nuorena. Liikahikoilu nimittäin vähenee usein iän myötä, eikä siis välttämättä vaivaa heitä enää. Vanhemmiltasi voit saada vinkkejä, miten he ovat vaivaa hoitaneet. Esimerkiksi apteekeissa myydään käsin hikoilun hillitsemiseen tarkoitettuja tuotteita, joita voit halutessasi kokeilla. Tuotteen valintaan kannattaa kysyä rohkeasti neuvoa apteekin henkilökunnalta. Voit myös halutessasi käydä juttelemassa vaivasta esimerkiksi koulun terveydenhoitajan kanssa. Hän voi tarvittaessa ohjata sinut myös lääkärin vastaanotolle.

Mukavaa joulun odotusta! Terveisin, Tuula - Nuortenelämä.fi

Yhteistyökumppanimme Nuortenelämä.fi on vastannut tähän kysymykseen. Kysymys ja vastaus julkaistaan myös Nuortenelämä.fi –palvelun Kysyttävää-palstalla.

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.