Siemensyöksyt

20.10.2021
Kuinka monta siemensyöksyä pojat voivat saada vuorokaudessa? Tiedän, että spermaa kehittyy koko ajan lisää, mutta ei kai siemensyöksyjä silti voi rajattomasti tulla. Mistä he tietävät runkatessaan, vieläkö tulee spermaa, jos on runkannut vaikka kymmenen kertaa/ vrk?
kristiina annila

Kätilö ja seksuaalineuvoja Kristiina Vastaa

22.10.2021

Hei!

Ei sitä oikeastaan kukaan tiedä. Mutta siemensyöksy ja orgasmi eivät ole sama asia, joten orgasmin voi saada lukuisia kertoja vaikka siemennestettä ei jokaisella kerralla tulisikaan. Samoin voi siemensyöksy tulla, vaikkei saisi orgasmia. Usein nämä tulevat kuitenkin samanaikaisesti, jolloin moni luulee niitä samaksi asiaksi. Siemennesteen purkautuva määrä kerralla on noin 2-5ml, eli korkeintaan ruokalusikallisen verran kerralla. Määräkin vaihtelee kerrasta toiseen. Siemenneste  koostuu suurimmaksi osaksi nesteistä, joita olemme nauttineet päivän mittaan. Mitä enemmän olemme nauttineet nesteitä, esimerkiksi pelkästään vettä, sitä tasapainoisempi on siemennesteen  määrä. Siksi esimerkiksi kahdeksan vesilasillisen nauttiminen päivässä on suositeltavaa. Juotu nestemäärä ei ole kuitenkaan sama, kuin vuorokauden siemennesteen määrä.

Periaatteessa jokaisella itsetyydystykerralla on mahdollista saada siemensyöksy. Siis ei voikaan tietää, tuleeko millään kerralla siemennestettä vai ei. Useimmiten kuitenkin tulee. Jos tyydyttää itseään useamman kerran, ja tiheään, saattaa jollain kerralla tämä jäädä välistä, tai määrä on vain muutamia tippoja.

Terkuin, Kristiina, seksuaalineuvoja

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Olen 13– vuotias poika, ja olen huomannut että esinahkani on ”liimautunut” terskaan paikoittain jollain haisevalla valkoisella aineella.
Lue lisää

Jäin äidille runkkauksesta kiinni kun olin omassa huoneessa. Äiti tuli yllättäen huoneeseen, en huomannut heti. Äiti ei puhunut asiasta mitään vaan poistui huoneesta kun huomasi mitä olin tekemässä. P...
Lue lisää

Hei!
Olen 22-vuotias 8nko penikseni normaalin kokoinen se on 1cm pitkä
Lue lisää

Hei. Olen menossa lähiaikoina ympärileikkaukseen. Kysyisin että onko mikä leikkaustyyli semmoinen että itsetyydytys vielä onnistuisi. Lääkäri sanoi että koko esinahka pois jolloin itsetyydytys on vaik...
Lue lisää