nautinnolle antautuminen

08.01.2020
Mitä tarkoittaa seksin yhteydessä nautinnolle antautuminen? Onko se jotenkin vaikeaa? Nimenomaan naisen antautuminen nautinnolle.
kristiina annila

Kätilö ja seksuaalineuvoja Kristiina Vastaa

13.01.2020

Hei,

Nautinnolle antautuminen on monen asian summa. Siihen vaikuttaa paljon esimerkiksi se, mikä on oma suhtautuminen seksiin ja omaan seksuaalisuuteen. Onko sinut itsensä kanssa, ja hyväksyykö itsensä sellaisena kuin on. Että mielestään on oikeutettu nauttimaan ja olemaan oma itsensä. Onko vapaa heittäytymään tilanteen vietäväksi? Että uskaltaa näyttää toiselle itsestään sen herkimmän ja haavoittuvimman puolensa.

Luottamus kumppaniin ja oman itseensä ovat tekijöitä, jotka antavat mahdollisuuden antautua nauttimaan tilanteesta. Turvallisuuden ja hyväksymisen tunne antaa uskallusta ja vapautta kokeilla eri asioita.

Se, että on valmis kuuntelemaan kehoaan ja kuuntelemaan kumppaninkin toiveita, auttaa. Toisille antautuminen seksin vietäväksi on helpompaa, toisille vaikeampaa. Useimmiten se kuitenkin vaatii aikaa, rauhaa tutustua omaan ja toisen kehoon. Ulkopuoliset häiriötekijät tulee minimoida.

Nautinnolle antautumisen helppous tai vaikeus ei ole sukupoleen sidonnaista. Pornoteollisuus antaa tässäkin asiassa täysin väärän kuvan.

Miehen ei ole yhtään helpompi tai vaikeampi antautua nautintojen vietäväksi kuin naisenkaan. Hyvä keino harjoitella oman kehon tuntemuksia ja vapautumista on itsetyydytys. Se on turvallinen tapa tutustua tähän maailmaan.

 

Kristiina

seksuaalineuvoja

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mietin ku mul on ihastus... ja se vaikuttaa siltä et seki ois vähä ihastunu muhun mut oon niin epävarma...
Lue lisää

Moi, millainen on hyväpyllyinen nainen?
Lue lisää

Eli joo yks tyttö haluis ol munkaa yhes, ja kyl mäki mut tuntuu siltä ku en olis valmis siihen. Nii mitä pitäis tehä.
Lue lisää

Moi, oon 17 vuotias (tyttö) ja oon ollu 1,5v parisuhteessa. Asutaan eri kaupungeissa n 250 km välimatkaa
Meidän suhteella menee ihan hyvin mutta lähiaikoina musta on tuntunut siltä, että haluaisin oll...
Lue lisää