nautinnolle antautuminen

08.01.2020
Mitä tarkoittaa seksin yhteydessä nautinnolle antautuminen? Onko se jotenkin vaikeaa? Nimenomaan naisen antautuminen nautinnolle.
kristiina annila

Barnmorskan och sexualrådgivaren Kristiina svarar

13.01.2020

Hei,

Nautinnolle antautuminen on monen asian summa. Siihen vaikuttaa paljon esimerkiksi se, mikä on oma suhtautuminen seksiin ja omaan seksuaalisuuteen. Onko sinut itsensä kanssa, ja hyväksyykö itsensä sellaisena kuin on. Että mielestään on oikeutettu nauttimaan ja olemaan oma itsensä. Onko vapaa heittäytymään tilanteen vietäväksi? Että uskaltaa näyttää toiselle itsestään sen herkimmän ja haavoittuvimman puolensa.

Luottamus kumppaniin ja oman itseensä ovat tekijöitä, jotka antavat mahdollisuuden antautua nauttimaan tilanteesta. Turvallisuuden ja hyväksymisen tunne antaa uskallusta ja vapautta kokeilla eri asioita.

Se, että on valmis kuuntelemaan kehoaan ja kuuntelemaan kumppaninkin toiveita, auttaa. Toisille antautuminen seksin vietäväksi on helpompaa, toisille vaikeampaa. Useimmiten se kuitenkin vaatii aikaa, rauhaa tutustua omaan ja toisen kehoon. Ulkopuoliset häiriötekijät tulee minimoida.

Nautinnolle antautumisen helppous tai vaikeus ei ole sukupoleen sidonnaista. Pornoteollisuus antaa tässäkin asiassa täysin väärän kuvan.

Miehen ei ole yhtään helpompi tai vaikeampi antautua nautintojen vietäväksi kuin naisenkaan. Hyvä keino harjoitella oman kehon tuntemuksia ja vapautumista on itsetyydytys. Se on turvallinen tapa tutustua tähän maailmaan.

 

Kristiina

seksuaalineuvoja

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Moi, oon 17 vuotias (tyttö) ja oon ollu 1,5v parisuhteessa. Asutaan eri kaupungeissa n 250 km välimatkaa
Meidän suhteella menee ihan hyvin mutta lähiaikoina musta on tuntunut siltä, että haluaisin oll...
Läs mera

Minulla ja yhdellä tytöllä oli säätöä ja lähetettiin iltasin kuvia alusvaatteissa. Kerran otin näyttökuvan ihan vain siksi että hän näytti hyvältä enkä ikinä näyttänyt sitä kellekkään. Hän kysyi minul...
Läs mera

Hei. Olen 23 vuotias 2 pienen lapsen äiti. Minulla on ongelmana se ,että minulle kertyy seksin aikana ilmaa joka tuo sitten inhottavia vaginapieru ääniä.. Millä keinoin näistä vaginapieru äänistä pääs...
Läs mera

Hei! Taidan olla todella rakastunut eräseen henkilöön, seurustellaan siis. Emme ole kauaa seurustelleet, mutta silti seksistä on ollut puhetta... Asia on niin, että tämä minun kumppani on neitsyt ja i...
Läs mera