Om oss

Om oss

Decibel karta NY2Decibel är en tvåspråkig portal för ungdomar i åldern 13-25 i de tolv österbottniska medlemskommunerna.


Kommunerna bör erbjuda ungdomarna i kommunerna informations- och rådgivningstjänster (Ungdomslagen 1285/2016). Ungdomsportalen Decibel.fi är en del av tolv österbottniska kommuners svar på detta. Målet är att stöda ungdomar i olika livssituationer och svara på frågor om sådant som berör ungdomars liv. Det betyder att vi koncentrerar oss på sådant som ungdomar generellt både behöver och vill veta i olika livssituationer under ungdomen. Decibel.fi har informationssidor och en rådgivningstjänst som heter Våga fråga, där ungdomar kan ställa frågor anonymt om precis vad som helst.

Varje år besöker Decibel medlemskommunernas högstadier för att berätta om Decibels verksamhet. Decibel erbjuder även föreläsningar och workshopar, som ni kan läsa mer om under Nu pratar vi om de - Puhutaan siitä.

Vi följer de europeiska instruktionerna för ungdomsinformation och -rådgivningstjänster om att vara aktuella, sakliga, neutrala och professionella. 

 

Tessi klippt2
Tessi Backas
Hälsovårdare och sexualrådgivare
Är utbildad sjukskötare, hälsovårdare och sexualrådgivare. Är även legitimerad neuroterapeut och har genomgått utbildning som erfarenhetsexpert.
Stinke
Stinke Itäniemi
Nuorisotiedottaja
Voi vastata useimpiin nuorta mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysymykset voivat liittyä henkiseen hyvinvointiin, yhteiskunnallisiin asioihin, sukupuoleen ja sen moninaisuuteen, ympäristö,- ja luontoasioihin, taiteisiin sekä siihen mitä mieleen kulloinkin juolahtaa!
kix3
Erika Strengell
Ungdomsinformatör
Har magisterexamen i utvecklingspsykologi med ungas mentala hälsa som inriktning. Har också studerat krispsykologi och ungdomsvetenskap. Är professionell piercare och har arbetserfarenhet inom tatueringsbranschen. På fritiden tycker jag om att dansa och köra motorcykel. Dock ej samtidigt.
profiilikuva
Piia Vallineva
Ungdomsinformatör
Är utbildad SVM – har studerat mediefostran, kommunikation och sociologi. Jag är pratsam, positiv och öppen. På fritiden hittas jag i innebandyhallen eller på motionsbanan.

  

 

 

 

 

Ledningsgruppen

Decibels verksamhet styrs av en ledningsgrupp bestående av den tjänsteman som är ansvarig för ungdomsverksamheten i respektive medlemskommun (fritidschef, ungdomssekreterare osv). Ledningsgruppen håller aktiv kontakt såväl sinsemellan som med ungdomsinformatörerna och träffas flera gånger under året, vilket genererat ett stort mervärde för ungdomsverksamheten i Österbotten.

Ledningsgruppen består av:

Mikael Österberg , fritidschef i Korsholm
Anders Hendricksson, vice ordförande, fritidssekreterare i Malax
Mari-Louise Backlund, ungdomssekreterare i Pedersöre
Hanna Lindholm, vik. fritidskoordinator i Kronoby
Tiina Höylä-Männistö, ungdomssekreterare i Jakobstad
Katarina Östman, ungdomsarbetare i Nykarleby
Alf Wiklund, fritidssekreterare i Vörå
Helena Höglund-Rusk, Ungdomsansvarig i Korsnäs
Anki Enqvist, ungdomsarbetare i Närpes
Katja Mäkinen, idrotts- och ungdomskoordinator i Kaskö
Jessica Bårdsnes, Verksamhetsledare för ungdomsarbete i Kristinestad
Caroline Smedberg, Chef för välfärdstjänster i Larsmo

 

29.10.2018

Ungdomsinformationsportalen Decibel.fi samarbetar med Luckan UngInfo och Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi. När vi får frågor från andra än Decibels 11 medlemskommuner, skickas dessa för att besvaras av...
Läs mera

30.08.2018

Information- och rådgivningstjänster för ungdomar är viktiga. Ungdomar måste ha möjlighet att få svar på sådant som de funderar på. Det gäller både livssituationer och praktiska utmaningar som ungdoma...
Läs mera

30.08.2018

Projektet ”Nu talar vi om det – Puhutaan siitä!” är ett treårigt projekt som startades i augusti 2018. Projektet ämnar utveckla tre huvudsakliga delar i Decibels verksamhet: Sexuella trakasserier och ...
Läs mera

30.08.2018

Decibels "trendrapporter" är en kort sammanställning av sådana fenomen eller problemområden som märkts via rådgivningtjänsten Våga fråga/Kysy pois. Trendrapporterna kan delas till alla inom Decibels 1...
Läs mera