Kropp

 

Aldrig har vi väl varit så kroppsfixerade som nu.
Vi överfalls av glassiga magasin med femtontusen skönhetstips, träningsprogram, dietförslag, reportage om de nyaste motionsformerna och artiklar om hur stress påverkar både hur rynkiga vi blir och hur lite kvalitetssömn vi får. Kanske var det lättare - om än inte bättre - förr, när alla gick klädda på samma sätt, när man inte visste vilka långsiktiga effekter kaffe har eller inte visste vad ordet extremsport betydde. Nu tvingas vi fundera på bieffekterna av aspartam och välja bland de tusen olika smörsorterna och...

Kropp

Här kommer ungdomsinformatörerna att samla information om kroppen och allt som man om den bör veta för att åtminstone överleva tonåren utan allvarligare fysiska skador. Kolla in underrubrikerna till vänster (eller ovan om du läser via mobil/läsplatta) och tveka inte att Våga fråga om det är något du undrar över! Där kan du anonymt fråga våra experter och ungdomsinformatörer om allt från bruna flytningar till finnar på snoppen.

OBS! Psykisk hälsa: Om att må bra eller dåligt psykiskt (humör, känslor, tankar, psykisk ohälsa och så vidare) berättar vi under huvudrubriken Psyke, själ och sinne. Visst hör fysisk och psykisk hälsa ihop, men av praktiska skäl har vi delat upp ämnesområdena så här.

Har du frågor som på något vis berör kroppen (hälsa, kost, sömn, vikt, finnar, piercingar - nästan vadsomhelst), passa på att fråga anonymt av våra experter via Våga fråga! Vi har bland annat kosmetologer, kostrådgivare, personliga tränare, tatuerare och hälsovårdare som svarar på era frågor.