Decibel besöker

För att få fram pålitliga och proffsiga svar på era frågor och fakta till Information och Månadens tema samarbetar Decibels ungdomsinformatörer med olika aktörer: sakkunniga, yrkesmänniskor, organisationer, rådgivningstjänster, föreningar och många, många fler. Men ofta hänvisar vi också ungdomarna, i svaren på deras frågor, till den av dessa samarbetspartners som kan hjälpa ännu mera med just den ungdomens individuella problem. Det kan vara kommunala eller statliga organ eller tjänstemän, det kan vara andra rådgivningstjänster och det kan vara kliniker eller sakkunniga med egna mottagningar.

En del av de experter som hjälper oss med ungdomarnas frågor kan ni läsa mera om under Decibels experter.

Vi vet dock att det kan kännas lite pirrigt, rent av lamslående nervöst, att ringa till ett nummer man fått eller traska in genom dörren till ett okänt ställe. Man får ofta inte mycket information om stället till exempel på nätet, och tröskeln att ta kontakt och be om hjälp blir oftast mycket högre av okunskapen och osäkerheten.

Så nu tänkte vi själva i Decibel-teamet fara på besök till alla de här ställena som vi brukar be unga att vända sig till. Vi tänkte träffa personalen där, fota hur det ser ut och berätta hur det går till. Om ni vet vilken dörr ni ska gå igenom och vilka personer som troligen tar emot er där, så känns det förhoppningsvis lättare.

Dessutom får vi lite hjälp med att hinna skriva ner allt av våra praktikanter, så förhoppningsvis kommer listan på ställen vi besökt att växa på den här sidan!

Du får jättegärna tipsa oss på vem eller vart du skulle vilja att vi for och gjorde ett Decibel besöker-reportage. Skicka bara ett mejl på decibel[at]korsholm.fi, ring på tex 044 7277 911 (Liselott), som ett meddelande via vår Facebook-sida Decibel.fi (Ungdomsorganisation) eller kom och knyck i oss när du ser oss.

Fredrikakliniken

Ungdomsstationen Klara

JobCenter

TE-byrån

Polisen

"Gynekologen"

Kuratorn

Resurscentret Föregångarna

Skolhälsovården

Ungdomsgården Ziti

Mödra- och skyddshemmet

Socialen

Ungdomspsykiatriska polikliniken

Ätstörningspolikliniken i Vasa

Ungdomsstationen Fiilis

RIKU, Brottsofferjouren

Senast uppdaterad:
31.07.2018

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!