Ahdistaa

27.06.2017
Mandi

Miia Vastaa

29.06.2017

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Hienoa että suhtaudut seksiin vastuullisesti ja mietit myös mahdollisia seuraamuksia.

Raskaudenehkäisyyn on yseita eri vaihtoehtoja. Ehkäisypillerut, joiden hankkimiseksi on käytävä lääkärillä tai perhesuunnitteluneuvolassa, riippuu kotipaikkakuntasi palveluista. Kondomeita saa hankittua ihan päivittäistavarakaupoista tai hyvin varustelluista kioskeista. Kondomin etuna muihin ehkäisyvalmisteisiin verrattuna on myös se että ne suojaavat varmimminsukupuolitaudeiltakin. Mikään ehkäisy ei kuitenkaan ole varma, ellri ehkäisyvalmisteita käytetä käyttöohjeiden ja valmistajan suositusten mukaisesti.

Mitään kiirettä yhdyntään ei kuitenkaan kannata pitää. On hyvä tutustua niin itseen kuin kumppaniinkin. Omaan kehoon ja siihen mistä/millaisesta kosketuksesta pitää tai ei pidä voi tutustua esimerkiksi sooloseksin eli itsetyydytyksen avulla. Näin voi helpommin tarvittaessa sitten kumppanillekin kertoa mistä pitää tai ei pidä. On myös hyvä muistaa, että kukaan ei saa sinua painostaa tekemään mitään mitä et halua tai mihin et koe olevasi valmis.

Mitä jos koittaisit jutella asiasta äitisi kanssa? Se taitaa olla ihan universaali, maailmanlaajuinen asia. Uskon että kaikki äidit haluavat lapselleen parasta ja toivovat voivansa pitää heidät suojassa. Avoimesti keskustelemalla päästään useinkin molempia tyydyttävään lopputulokseen. Keskustelemalla saisit myös mahdollisuuden vakuuttaa äitisi siitä että olet vastuuntuntoinen nuori ja voit sillä tavalla saavuttaa äitisi luottamuksen niin että hänkin uskaltaisi ehkä hieman hellittää suojelunhalussaan.

Miia, terveydenhoitaja/seksuaalineuvojamiia

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Olen kohta 15v ja olen elänyt aina äitini kanssa. Tämän vuoden aikana äitistä on tullut outo. Hän on alkanut olemaan ilkeä ja hiljainen. Minun äitini joka on porukan ilo ja pelle on nyt todella maassa...
Lue lisää

Äitini on todella ilkeä ilman syytä. En ole ainoa joka hänestä ei tykkää. Pelkään äitiäni Aina kun on vihainen. Hän ei ole myöskään huolehtivainen tai mukava.
Lue lisää

onko ok harrastaa yhdyntää mummon kanssa? ps harrastin jo :)
Lue lisää

Minun vanhempani eivät mitenkään voi pysyä sovussa enkä tiedä enään mitä tehdä
Lue lisää