ärsyttää

07.12.2014
Moikka! Haluisin nyt apua yhteen ärsyttävään juttuu. Mä pelkään et mun perhe hajoo...:'(
Sisko ja äiti riitelee melkeempä koko ajan siitä ku sisko on koko ajan puhelimella ja ei keskity kouluun. Sit äiti ja iskä huutaa aina välillä toisilleen ja myös mulle.. mä en oikeesti enää tiiä mitä tästä seuraaa..nyt kun kirjotan tätä niin mua rupee jo itkettämään :'(:'(

Mä pelkään että mun sisko tekee ittelleen jotain; esim itsemurha tai karkaa kotoo. Mä en vaan pysty elään ilman sitä... sitte äitiki sanoo aina välillä että ei jaksa enää meitä ja meinaa lähtee pois. (En todellakaan aijo mennä puhuun millekkään perheneuvojalla!)

Oisko vaan parempi jos ite lähtis?!?

T. Avuton avuton

Nuorisotiedottaja Jenny Vastaa

Nuorisotiedottaja Sanna Vastaa

11.12.2014

Hei!

Olemme saaneet sinun kysymyksesi ja vastaamme siihen pian, koita jaksaa!

Iso halaus sinulle!

Terveisin nuorisotiedottaja Jenny

Hei!

On ikävä kuulla, että sinulla on vaikeita aikoja kotona ja joudut kantamaan huolta siitä, miten siskosi jaksaa ja samalla yrittää itsekin selvitä arjesta riidan keskellä. Pystytkö ollenkaan juttelemaan äitisi tai isäsi kanssa tästä asiasta? Jos et, kannattaisi sinun mielestämme kyllä jutella asiasta jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Sen ei tarvitse olla perheneuvoja. Sinä ja siskosi voisitte vaikka yhdessä aluksi käydä etsivien nuorisotyöntekijöiden luona kertomassa tilanteesta. Etsivät nuorisotyöntekijät eivät kirjaa käyntiänne mihinkään viralliseen rekisteriin vaan kuuntelevat teitä ja yrittävät yhdessä teidän kanssanne löytää sopivan ratkaisun kertomiisi ongelmiin. Mitään ei lähdetä tekemään ilman teidän suostumusta. Voit tietenkin käydä siellä aluksi yksinkin jos haluat.

Etsivään nuorisotyöntekijään voi aluksi olla yhteydessä vaikkapa puhelimitse ja sopia ajan milloin tapaa kahvikupposen äärellä. Muita vaihtoehtoja on esim. kouluterveydenhoitaja ja kuraattori. Apua on saatavilla ja on hyvä juttu, että kirjoitit tänne meille, jotta et ihan yksin tarvitse kaikkia näitä asioita sisälläsi kantaa. Autamme sinua mielellään ja jos sinulla on lisää kysymyksiä niin vastaamme niihin erittäin mielellämme. Mielestämme on nyt aluksi tärkeää, että sinä tiedät että et ole yksin ja että etsivän nuorisotyöntekijän luona käyminen ei aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä perheesi suhteen. Me nuorisotyöntekijät tunnemme nämä kyseiset etsivät nuorisotyöntekijät ja voimme lämpimästi suositella, että soitat heille. He ovat aidosti kiinnostuneita sinun hyvinvoinnistasi.

Onnea matkaan!

Terveisin nuorisotiedottajat Jenny ja Sanna

3 Kommentit

 • Poika97 09/12/2014 2:19am (9 vuotta sitten)

  Ei se itse lähteminen auta kauheasti. Tietenkin jos aloitat jotain koulua muualta voi, mutta silloinkin on aika vaikeaa ilman tukea perheeltä.
  Muuhun en voi vastata koska en ole alan expertti ;)

 • Avuton 10/12/2014 5:49pm (9 vuotta sitten)

  Sä joka kommentoit tähän niin mun on vaikee lähtee koska 15v...
  Mua vaan masennuttaa vieläkin enenemmän, koska sisko on mulle koko ajan ilkee vaikka en tee mitään erikoista.

  En ihan oikeesti tiiä mitä teen :'((

 • Avuton 11/12/2014 5:09pm (9 vuotta sitten)

  En tiiä viittinkö puhua vanhemmille tästä... muapelottaa et ne suuttuu... ja en voi mennä puhuu kellekkään ku mulla on tosi tiukat säännöt kotona siitä et millon pitää olla ja missäkin
  T.avuton

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Olen kohta 15v ja olen elänyt aina äitini kanssa. Tämän vuoden aikana äitistä on tullut outo. Hän on alkanut olemaan ilkeä ja hiljainen. Minun äitini joka on porukan ilo ja pelle on nyt todella maassa...
Lue lisää

Äitini on todella ilkeä ilman syytä. En ole ainoa joka hänestä ei tykkää. Pelkään äitiäni Aina kun on vihainen. Hän ei ole myöskään huolehtivainen tai mukava.
Lue lisää

onko ok harrastaa yhdyntää mummon kanssa? ps harrastin jo :)
Lue lisää

Minun vanhempani eivät mitenkään voi pysyä sovussa enkä tiedä enään mitä tehdä
Lue lisää