Arpijuovat ja selluliitti

Arpijuovat ja selluliitti
13.09.2018

Raskausarpi ja selluliitti

Raskausarvet ja selluliitti ovat hyvin tavallisia, suurimmalla osalla on niitä. Tärkeä on muistaa, että ei ole mitään syytä hävetä niitä. Raskausarpia tulee kun kasvat ja ihosi "ehdi" kasvaa mukana, iho tavallaan venyy.  Raskausarpia tulee usein murrosiässä etenkin tytöille kun rinnat, lantio ja reidet kasvavat nopeaan tahtiin hormonien vaikutuksesta. Pojille tavallisesti tulee raskausarpia selkään tai olkapäihin. Raskausarpia tulee useimmille naiselle vatsaan ja reisiin kun hän on raskaana. Geneettiset tekijät, hormonaaliset muutokset ja lääkekortisoli voivat aiheuttaa raskausarpia.

Miltä raskausarpi näyttää?

Raskausarvet näyttävät kaikilla vähän erilaisilta. Alussa ne ovat tummanpunaisia, violetteja tai ruskehtavia. Ne voivat myös olla kirkkaampia kuin muu iho ympärillä. Ajan myötä raskausarvet haalistuvat ja iho tasaantuu. Raskausarpia voi olla monessa paikassa mm.vastsassa, lantiolla, rinnoissa, pakaroissa ja reisissä.

Miltä selluliitti näyttää?

Selluliitit ovat pieniä ihohuokosia jotka tulevat ihon pintaan koska rasva ihon alla on epätasainen. Alempaan  ihokerrokseen varastoidaan rasvaa, proteiineja ja muita kemiallisia aineita. Selluliitti muodostuu useimmiten reisiin, pakaraan, lantiolle ja joskus käsivarsiin. Selluliitin muodostumiseen vaikuttavat perinnölliset, geneettiset ja hormonaaliset syyt, mutta myös elämäntapa.

Millä voi ehkäistä tai heikentää selluliitin syntymistä?

  • kuivaharjaus, joka päivä ennen suihkua
  • vartalonkuorinta, 1 kerran viikossa
  • liiku ja syö terveellisesti 

Teksti: Ungdomsinformatörerna

Käännös: Ungdomsinformatör Hannele Pelli

Back