Vinkkejä flirttailuun ja rakastumiseen

Vinkkejä flirttailuun ja rakastumiseen
19.08.2019

Harjoitus tekee mestarin – myös flirttailussa. Luonnonlahjakkuuksia ei ole, joten vaikka alussa tuntuu väkinäiseltä ja hermostuneelta, älä anna periksi. Paremmaksi flirttailijaksi tulee harjoittelemalla! Jokainen kohtaaminen ja flirtin aloitus tekee siitä helpompaa ja pelottaa vähemmän.

Mutta miten sitten flirttaillaan?

 • Hae katsekontakti. Kaikki alkaa silmistä. Klassinen flirttailuvinkki: katso häntä kohti pikkuisen liian kauan. Hyvä merkki on, jos hän katsoo takaisin eikä heti käännä katsettaan pois.
 • Hymyile. Jos hän hymyilee takaisin – hyvä homma! Hymy näkyy myös silmissä, hymyilevät silmät säihkyvät. Älä anna periksi liian helposti! Vaikka hän ei ensimmäisellä kerralla hymyillytkään takaisin, hymyile sinä uudestaan.
 • Juttele, kysy jotain. Tämä on luonnollinen seuraava askel mutta vaatii toki hieman rohkeutta. Mene juttelemaan, vaikka et tuntisi häntä entuudestaan.
 • Sano jokin kohteliaisuus!
 • Varmista, että kiinnostuksesi kohde tietää, miten sinut saa kiinni bileitten jälkeenkin tai jos ette enää näekään toisianne. Kerro vaikka missä olet töissä tai käyt koulua taikka millä nimellä sinut löytää Instasta tai Snapchatistä.
 •  Jos flirttailet kiusoittelemalla, pidä huoli, että hän ei pahoita mieltään. Ei siis mitään liian henkilökohtaista tai loukkaavaa.
 • Jos tiedät kaverisi tuntevan ihastuksesi kohteen, pyydäpä kaveria esittelemään teidät toisillenne heti tilaisuuden tullen. Varmista ainakin, että olette molemmat samassa paikassa samaan aikaan.
 • Älä ajattele automaattisesti, että jos teidän välille muodostuu jotain, siitä pitää tulla joko lyhyt ja pinnallinen juttu tai että menette naimisiin. Siihen väliin mahtuu paljon. Panosta enemmän senhetkiseen tunteeseen kuin siihen, mikä olisi ”oikein”.
 •  Flirttaa kiusoittelemalla. Härnää mukavalla tavalla, vitsaile, kutita, nappaa hänen puhelimensa niin että hänen pitää ottaa sinut kiinni. Tee se ystävällisesti ja herttaisesti. On tärkeää pysyä fiksulla tasolla. Jos huomaat, että hänellä on epämukava olo tai hän pahoittaa mielensä – älä tee sitä uudelleen, älä jatka.
 • Opi erehdyksistäsi ja onnistumistasi. Kaikki kokemukset kertyvät tiedoksi, jonka avulla voit nyt tai myöhemmin saada paremman suhteen.
 • Ole oma itsesi!

Jos otat yhteyttä sosiaalisen median kautta tai tekstarilla, viestin ei tarvitse olla mitään sen ihmeempää. Yksinkertainen ”Miten sun päiväs meni?” tai ”Miten menee?” riittää. Kirjoita aina selkeästi! Teksti on yksiulotteista ja sanat on helppo ymmärtää väärin, koska kaikki tulkitsevat tekstin omista lähtökohdistaan.

Jos et tiedä kiinnostuksen kohteestasi kovin paljoa, on helppo täyttää mielikuvaa toiveilla ja unelmilla, ja silloin homma voi mennä ihan metsään. Vaarana on, että luot omassa päässäsi kuvan, joka ei pidä paikkaansa ja petyt, kun huomaatkin henkilön olevan ihan toisenlainen.

Älä yritä alkaa olla jonkun kanssa, jos oikeastaan tunnet itsesi yksinäiseksi, haluat kostaa exälle, tehdä jonkun mustasukkaiseksi tai koet, että sinullakin pitäisi olla romanssi, koska ”kaikilla muillakin on”. Se ei ole ketään kohtaan oikein eikä pidemmän päälle hyväksi sinullekaan.

Milloin flirttaaminen menee yli rajan? Lue siitä Ei-okei-seksistä kertovilla infosivuillamme.

Teksti: Ungdomsinformatörerna Liselott Nyström och Lena Niininen

Käännös: Päivi Elina Alasjärvi (suomeksi)

Lähteet: Psychology Today 31.5.2013.

Back