Mindfulness

07.02.2019

Yksi mindfulnesin perusajatuksista on oppia olemaan yhteydessä nykyhetkeen, olla läsnä tässä ja nyt ja tarkastella itseään ihmisenä. Sitä kannattaa ajatella kun yrittää löytää omia vahvuuksiaan ja oman itsensä. Jos unohdamme olla tässä ja nyt voi helposti menettää yhteyden itseensä. Jos harjoitat mindfulnessia, elämälle on helpompi löytää suunta. Voit aloittaa pysähtymällä, havainnoimalla, hyväksymällä ja sitten irrottaa otteen -sillä se mikä tapahtuu nyt vaikuttaa siihen mitä tapahtuu seuraavaksi.

Mindfulness ei ole vain meditaatiota jossa koet sen vaikuttavan tehon juuri hetken meditaation jälkeen, mindfulness on lähinnä suhtautumistapa, joka on mukana koko ajan..

Mitä voin tehdä?

Hyvään alkuun pääset kun lajittelet pois elämästäsi kaiken sellaisen mikä estää sinua kokemaan nykyhetken arjessa, kuten esim. internetin, TV:n, radion ja kännykän. Poista ne asiat, jotka vievät huomiosi itsestäsi. Se helpottaa ja auttaa keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Se myös auttaa tasapainon, suunnan ja itsetuntemuksen löytämisen.

Ota hetki joka päivä, ehkä aamulla kun on hiljaista ja meditoi hetken. On hyvä keskittyä hengitykseen. Mehän hengitämme koko ajan automaattisesti mutta jos teemme sen tietoisesti, voimme unohtaa ympärillämme olevat negatiiviset asiat ja ajatukset. Viemme tajuntamme ulkoisista ajatuksista takaisin kehoon ja sitä myöten olemme tässä ja nyt. Hengitä rauhallisesti vetäen syvään henkeä ja jos ajatukset tulevat luoksesi, anna niiden tulla ja näe niiden poistuvan.

Teksti: Hälsocoach Melinda Backlund

Käännös: Ungdomsinformatör Jenny Hjulfors (till finska)

Lisätietoja: MindBody Balans

Back