Vinkkejä hyvään seksiin

04.12.2018

Kun on kyse seksistä, ei ole olemassa tiettyä tekniikkaa, joka sopisi kaikille. Kaikki ovat erilaisia ja pitävät eri asioista. Totuus on, että hyvässä seksissä on vähemmän kyse seksitekniikasta ja enemmän itse tilanteesta. Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa muistaa, jotta elämys on mahdollisimman hyvä:

Ei stressiä

Stressi ja seksi ovat usein huono yhdistelmä. Riippumatta siitä, stressaako aikaa, paikkaa vai jotain muuta. Stressi vie ilon ja vaikeuttaa rentoutumista ja nauttimista. Huolehdi siis kaikista käytännön asioista etukäteen: ehkäisystä, häiriöttömästä paikasta, ja siitä, että teillä on aikaa jne.

Kommunikaatio

Voi kuulostaa kliseeltä, mutta hyvä kommunikaatio tekee seksistä parempaa sekä ennen, sen aikana että sen jälkeen. On tärkeää, että voi puhua kumppaninsa kanssa seksistä tai siihen liittyvistä asioista, koska kukaan ei ole ajatustenlukija. Seksi on parempaa ja hauskempaa, jos voi ja uskaltaa sano, mitä haluaa, mistä pitää ja mistä ei pidä. Kommunikointi ei aina tarkoita, että asioista pitää puhua, monesti riittää hyvin, että osoittaa eri tavoin, mistä pitää esimerkiksi äänten, hengityksen tai eleiden avulla. Kommunikaatioon kuuluu myös kyky ottaa huomioon toinen ja huomioida toisen välittämät sanalliset tai sanattomat viestit. Huomioi toisen reaktiot; jos toinen pitää siitä mitä teet, tee se uudelleen, ellei hän vaikuta pitävän sitä - tee jotain muuta. Jos toinen sanoo johonkin ei, se tarkoittaa ei olipa kyse mistä tahansa.

Luottamus

Seksi on parempaa, jos luottaa kumppaniin. Se ei välttämättä tarkoita, että täytyy seurustella, jotta seksi on hyvää tai että toinen on pitänyt tuntea ikuisuuden. Mutta seksi ihmisen kanssa, johon luottaa, saa helpommin rentoutumaan, ja jos osapuolet välittävät toisistaan seksistä tulee vähemmän itsekästä ja ponnistelee enemmän sen hyväksi, että toinenkin nauttii. Luottamus tarkoittaa myös, että voi olla varma, että toinen pitää luottamuksellisen tiedon itselleen eikä kerro sitä eteenpäin.

Mielikuvitus

Ihmisellä voi esimerkiksi olla miten upea vartalo tahansa, mutta hän voi silti olla tylsä sängyssä, ellei hänellä ole mielikuvitusta. Seksi pitäisi olla iloista ja nautinnollista, ja silloin vaaditaan usein sitä, että uskaltaa kokeilla rajojaan ja kokeilla uusia asioita. Seksiä varten ei ole mitään käsikirjoitusta, jota pitäisi noudattaa. Ei tarvitse edetä a:sta b:hen ja sitten c:hen vaan voi tehdä asiat missä järjestyksessä haluaa ja hypätä kokonaan sellaisen yli, josta ei pidä. Mielikuvitus ja löytämisen ilo on ehdottomasti tärkeämpää kuin se, näyttääkö valokuvamallilta tai onko kokenut sängyssä.

Teksti: Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi Backas

Käännös: Tarja Sirén

Back