På gång

På gång

Ja vad är det som är på gång just nu? Vad händer riktigt ute i byarna - eller i hela landet?

På den här delen av Decibel tipsar vi om allt från ungdomsdanser och ungdomsfullmäktigeval i medlemskommunerna till filmkväll på ungdomsgården eller mediakunskapsvecka i hela landet. Allt som vi får nys om som vi tycker att någon av er där ute kunde ha nytta av att känna till att är på gång.

Kanske har vi något ärende till er, som till exempel att vi efterlyser era egna foton att illustrera våra sidor med. Kanske är det er kommuns/stads ungdomssekreterare som vill meddela att nu kan man söka kommunens sommarjobb, att ni kan pröva frisbeegolf inomhus under höstlovsprogrammet eller berätta att ni kan söka om att få fara på ungdomsutbyte till främmande land.

Ni kan även tipsa oss om vad som är på gång i ert hörn av Österbotten, som att ert gäng spelar revy eller ordnar band-kväll på UF-lokalen, att elevkåren samlar namnunderskrifter för att få en skolpsykolog eller att LAN ordnas i skolans gympasal en viss helg. Skicka ett mejl eller meddelande via Facebook åt oss bara, så lägger vi in det här och på Decibels framsida, så ser massor av österbottniska ungdomar det!

Nätkamratstödgrupper för ungdomar som är oroliga över sina närmaste vuxnas alkoholdrickande
24.10.2018

Grupperna är tre månader långa, ledda av tre handledare som jobbar inom social- och hälsovårdsbranchen. Grupperna träffas endast på nätet. I gruppen ryms cirka 10 ungdomar. Alla ungdomar som deltar i gruppen använder påhittat namn, det vill säga att ingen behöver ge sitt riktiga namn. Gruppen finns i ett hemligt och tryggt forum.
Läs mera

24.10.2018

Enkät om sociala medier exklusivt för 13-19-åringar! 15.10-15.11.2018
Läs mera

16.10.2018

I Kaskö stad har man ett ungdomsfullmäktige, dit alla 2007-2000 födda kasköungdomar intresserade av ungdomsfullmäktige kan anmäla sig. Ungdomsfullmäktiges verksamhetsperiod är 1 år. Om du vill vara me...
Läs mera

05.07.2018

Kvinnojouren i Jakobstad startar till hösten en ny stödgrupp för tonårsflickor som utsatts för våldtäkt, sexuella kränkningar eller sexuellt våld.
Läs mera

20.01.2017

  Samtalsgruppen Pusselbitar! Är du ung och har någon som mår psykiskt dåligt i din närhet? Vill du förstå mera av hur detta kan påverka dig och vill du lära dig vad du själv kan göra för att hantera ...
Läs mera