Glidmedel

10.06.2021
Hej, vilka oljor kan man använda som glidmedel? Jag och min pojkvän har prövat lite olika glidmedel men inte riktigt ännu hittat vad som passar oss. Vi har båda lite känsliga slemhinnor. Hidtills har vi använt vattenbaserat glidmedel som funkkar bra men blir en lite väl "glatt" känsla. Vi provade också silikonbaserat med det passade inte, det började klia och sticka i huden efter sex. Ceridal olja har vi också provat, den var bra men lite väl dyr. Skulle babyolja vara ett alternativ eller finns det några andra oljor/glidmedel att prova?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

10.06.2021

Hej,

Eftersom alla människor har lite olika smak i detta sammanhang så är nog det bästa ni kan göra att testa er fram, precis som ni gör just nu.

Om ni tyckte att Ceridalolja fungerade bra så tycker jag att ni skall testa med babyolja. Libero har en oparfymerad babyolja som inte innehåller några tillsatsämnen. Den säljs på samma hylla som andra baby-prylar och den är absolut billigare än ceridalolja. Kom bara ihåg att inte förväxla den med den parfymerade sorten (en bad.olja för bebisar som doftar lavendel) så kolla att det står att den är oparfymerad. Fördelen med den är att den är snäll mot slemhinnorna så det är helt okej fast oljan lämnar på huden efteråt.

Vissa tycker att kokosolja är super (den som man köper på burk) men den passar inte alla tjejer eftersom den kan påverka bakteriefloran i underlivet.

Så mitt råd är att testa med babyolja. Absolut inte den sexigaste flaskan att ha bredvid sängen men om man störs av baby-bilden kan man alltid peta loss etiketten eller tejpa över den :)

Lycka till!

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag (15 årig kille) har lite frågetecken gällande min sexualitet. Jag tror att jag är bi men är inte helt säker. För ungefär ett år sedan så märkte jag att jag tänder på feminina män och tanken på sex...
Läs mera

Hej!
Jag glömde ett av mina ppiler i fredags och hade oskyddat sex (3;e veckan/raden) enligt Umo var det inte farligt om jag äter ihop mina kartor vilket jag hade tänkt att göra. Dock hade jag oskydda...
Läs mera

Hej, är det möjligt att tjejen får en orgasm under sex om hon är under?
Läs mera

Jag blir av någon konstig anledning kåt varje gång ja e barfota. Jag har fot fetisch, men jag är väldigt heterosexuell så tänder inte på killars fötter utan på tjejers. Men varför blir jag kåt då jag ...
Läs mera