Ingen bortfallsblödning av P-ring

19.04.2024
Hej! Jag tog ut min p-ring i måndags och har ännu inte fått någon bortfallsblödning. Jag fick lite lite brunt blod på mitt trosskydd men det var de. Jag vill verkligen int va gravid, jag har haft i pringen som man ska och haft i den vid samlag.
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

19.04.2024

Hej,

Om du har haft inne din ring precis som du borde så är det osannolikt att du skulle vara gravid. En av effekterna av ett kombinerat preventivmedel är att slemhinnan som växer i livmodern blir tunnare (just för att den inte skall ta emot ett befruktat ägg) vilket också medför att man blöder mindre, men det kan också variera rätt mycket från en månad till en annan.

Jag tycker att du skall leva vidare som vanligt och följa med dina symtom. Lägg in en ny ring på måndag i vanlig ordning. Om ingen blödning har dykt upp då ännu och du vill vara helt på den säkra sidan så kan du testa dig för säkerhets skull, men jag tror som sagt inte att du behöver oroa dig. Om det skulle vara samma sak även nästa pausvecka, d.v.s. att du inte blöder så tycker jag att du skall kontakta preventivrådgivningen och konsultera dem.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag satte in en spiral för två månader sedan. Jag fick min mens ett par dagar efter insättning och den varade i cirka 7 dagar, men efter det har jag int blött något alls. Är detta normalt?
Läs mera

Hej! Nu är jag orolig och stressad för min mens kom inte då jag äter 4 sockerpiller. äter zoely. Ätit zoely 2 karta och idag börjar tredje karta.
Läs mera

Hej!

Jag äter p-pillret dienorette sedan ca 2,5 år tillbaka. Min gynekolog har uppmanat mig att jag inte behöver äta sockerpillren varje karta, så jag gör så att jag har mens var tredje karta ungefär...
Läs mera

Hej!
Äter zoely och åt i misstag två piller samma dag för trodde jag glömt ett piller. Enligt förpackningen är de inte farligt men det står inte om jag kan ha min mens som vanligt. Är jag fortfarande ...
Läs mera