sku de va olagligt..

15.06.2024
sku de va olagligt om en underårig skulle röka tobak med te i? i love mcr
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

17.06.2024

Hej,

Ja, det är olagligt för en minderårig att röka té. I  tobaksläagen står det såhär: "Rökförbuden och rökbegränsningarna i tobakslagen tillämpas också på användningen av örtprodukter och elektroniska cigaretter för rökning. ". Det finns inte heller några fördelar med att röka té. Å ena sidan innehåller det sannolikt mindre gifter än vanliga cigaretter, men eftersom det likväl handlar om att andas in rök så är det fortfarande skadligt för lungor och luftvägar, och det har inte forskats lika mycket kring exakt vilka följder det kan få om man röker té, så det är nog bättre att låta bli.

Hälsningar

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Vem ska man kontakta om man tror någon kan vara i fara eller man behöver disskutera en allvarlig händelse icke offeciellt med polis?
Läs mera

Hej, någon jag känner blev fotograferad naken med tillåtelse, men hon visste inte att bilderna skulle visas, är detta olagligt? flickan var underårig
Läs mera

körde 62 på 40 väg och blev tagen av en kamera på en polisbil vad för böter blir det eller kommer jag att mista mitt körkort har inga tidigare böter.
Läs mera

Hej!

Jag undrar om det är lagligt att streama filmer från sajter (inte streamingtjänster), t.ex. Swefilmer? Eller kan man bli straffad för det... upphovsrättsbrott?
Läs mera