Ont i magen efter samlag

01.06.2016
Hej.
Jag har haft oskyddat samlag med min kille idag. Direkt efter samlaget fick jag rejäla smärtor i nedre delen av magen (antar äggstockarna). Det kändes som mensvärk men mycket värre! Och det konstiga är att jag fick t.o.m ont i analen också, fast vi hade slidsex. (Han låg över mig och jag hade mina ben runt hans rygg). Det var som om att smärtan åkte ner till analen. Jag kunde varken gå eller äns röra mig. Jag kunde inte heller sitta normalt på rumpan för fick jätte ont då. Jag fick kallsvettningar och kände lite smått illamående men spydde inget. Nu efter 5 timmar ungefär så har smärtorna i magen lugnat ner sig men analen gör fortfarande ont och mitt underliv också. Nästan som om att musklerna där gör ont känns det som. När jag trycker på nedre delen av magen så känns det ömt men det gör fortfarande ont. Jag ska få min mens om ca 1-2 veckor. Idag är det den 1 juni och jag brukar få mensen runt den 10-15. Nu när jag ligger ner känns det okej men så fort jag rör mig lite grann eller ställer mig upp för att gå så får jag jätte ont. Och jag vågar inte gå på toaletten heller för har så ont i underlivet och i analen.

kan det vara att man var kissnödig under samlaget? Eller har det med ägglossning att göra? kom min kille emot livmodertappen? Eller äggledarinfektion? Eller är jag gravid? För vi hade oskyddat samlag en vecka innan. Men han har aldrig kommit i mig, utan han tog ut när han började känna att han skulle komma, så han kom båda gångrarna i sina händer då han höll för.

Är väldigt tacksam för ett svar! Är orolig eftersom jag har googlat hela dagen idag och letat efter vad det kan vara och jag vill veta vad det här är för något :( Orolig
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

03.06.2016

Hej.

Det finns flera olika saker som smärtan kan bero på. Men jag kan börja med att konstatera att jag inte tror att det är någonting allvarligt. 

För att bättre kunna utreda vad det beror på just i ditt fall finns det dock flera saker som jag borde fråga dig om. T.ex. om du brukar känna av din mensvärk även i ändtarmen? Det är ju inte alls speciellt ovanligt att man gör det, och att man t.ex. i samband med att man har mensvärk också måste springa och bajsa oftare eller bara i allmänhet är mer medveten om sin ändtarm under mensen. Ganska ofta sammanfaller detta med att man har en "bakåtlutad" livmoder. För ungefär 70% av kvinnorna lutar livmodern framåt, medan den hos ca 30% lutar bakåt. Och just för dessa 30% är det vanligare att man även känner av mensvärken i ändtarmen och analen. 

Så OM du även normalt vid mensvärk har ont i stjärten så kan det förklara varför du har det även nu. Din livmoder är helt enkelt "kopplad" så. Det är inget fel. Det bara är så. Så jag skulle tippa på att det även råkar sig så att du kanske har ägglossning och att ni kom åt din livmodertapp på ett sådant sätt att det gör ont efteråt.

En annan sak som eventuellt skulle hjälpa mig reda ut vad smärtan berodde på är om du brukar ha kraftig mensvärk i allmänhet, och/eller om du vet om att t.ex. din mamma, någon moster eller din syster har endometrios? Endometrios är ett tillstånd då sen slemhinna som normalt finns i livmodern också kan förekomma på andra ställen, t.ex. inne i bukhålan, i slidan, i ändtarmen o.s.v. Det gör alltså att även dessa platser förändras enligt menscykeln och sväller samt kan blöda vid mensen. Kvinnor som lider av endometrios kan också uppleva samlagssmärta. Men nu menar jag inte att det är det du har. Jag tycker att ifall det är så att du även har kraftig mensvärk och kraftiga blödningar skall besöka en gynekolog som kan undersöka dig, och isåfall ta ställning till saken. Jag tror väl att nästan alla kvinnor upplever samlagssmärta någon gång även om de inte har endometrios. Det kan väl helt enkelt bero på att han kom extra långt in o.s.v.

Så nu skall du sluta googla, för det blir man lite knäpp av. Istället skall du försöka hålla lite koll och följa med om du har ont även de kommande gångerna som ni har sex. Om du inte har det så var det antagligen bara ett sammanträffande, men om du har det så tycker jag att du skall gå till en gynekolog. Jag tycker också definitivt att ni skall skydda er då ni har sex. Avbrutet samlag är inte en preventivmetod och som du säkert vet så kan det ju simma iväg spermier redan innan själva utlösningen. Så skaffa piller eller använd kondom så behöver ni inte oroa er för det heller.

Kram

Tessi

4 Kommentarer

 • 22/05/2018 3:41pm (3 år sen)

  Hej jag hade skyddat sex (med kondom) med min pojkvän, de är första gången både han och jag har haft sex så ingen av oss hade gjort de innan, de kändes inte konstigt eller nånting ,men efter så fuck jag ont i nedre delen av magen och har det fortfarande detta startade den 20:de kan det vara så att jag kommer bli gravid jag tänker om de är så att smärtorna hänger ihop med det.

 • Kojo 15/04/2019 12:33am (2 år sen)

  Hej ! Jag har aldrig haft sex med någon utan det är första gången.jag och min kille skulle ha sex skyddat (kondom) men jag var rädd så hans penis kom inte så in i mig utan det var bara halva sedan bad jag honom att stoppa.men istället för att ha normalt sex så låg han på mig utan kondom men hans penis gick inte in i mig och han fick inte utlösning(ingen sperma) och detta hände 1 vecka efter min mens. Efter fick jag ont i magen (det känns som min mage är svullen det gör lite ont att andas med magen) är det så att jag är gravid? Eller är det luft som har gått in i mig? Eller är det något annat? Jag har haft ont i snart 2 veckor nu. Är jätte orolig

 • Orolig 03/01/2020 7:19pm (18 månader sen)

  Hej! Jag hade oskyddat sex natten till 1.1 och jag har fått ganska rejält ont i nedre delen av magen. De är inte mensvärks liknande smärtor utan de gör ont när jag t. ex går och rör på mig de är som en bultande och rivande känsla, men när jag t. ex sitter eller ligger ner så är smärtan mycket svagare. Jag är lite orolig vad det kan vara. Har googlat en del men hittar inte en möjlig anledning till det.
  Jag skulle vara väldigt tacksam vid svar!

 • Hjälp 13/04/2020 8:18pm (14 månader sen)

  Då jag och min pojkvän har sex (med kondom) och han ligger ovanpå mig då jag har mina ben på hans axlar. Brukar det kännas jättemycket i magen då vi håller på. Det känns som att han når ända till min mage och det gör ont, efter en stund känns det alltid bättre men det gör jätteont på ett konstigt sätt.
  Tacksam för svar
  En annan fråga:
  Jag och han hade sex för någon dag sedan och då sprack kondomen, eftersom jag ändå skulle ta ett dagen efter piller så hade vi sex utan kondom senare på kvällen. Vet inte om det är flytningar eller vad det är men det rinner ur underlivet som en rinnande vätska med nästan ingen färg. Det luktar också annorlunda men jag kan inte beskriva lukten. Vad kan det vara? (Apoteket var stängt, tredje dagen imorgon sen kondomen sprack och då ska jag köpa ppiller), min mens är en vecka sen och den brukar inte vara sen, vad ska jag göra, kan jag vara gravid, vad är smärtorna i magen under sexet och en gång då vi hade slidsex med kondom var kondomen brun men jag hade inte mens varför var den det?

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag (15 årig kille) har lite frågetecken gällande min sexualitet. Jag tror att jag är bi men är inte helt säker. För ungefär ett år sedan så märkte jag att jag tänder på feminina män och tanken på sex...
Läs mera

Hej, vilka oljor kan man använda som glidmedel? Jag och min pojkvän har prövat lite olika glidmedel men inte riktigt ännu hittat vad som passar oss. Vi har båda lite känsliga slemhinnor. Hidtills har ...
Läs mera

Hej!
Jag glömde ett av mina ppiler i fredags och hade oskyddat sex (3;e veckan/raden) enligt Umo var det inte farligt om jag äter ihop mina kartor vilket jag hade tänkt att göra. Dock hade jag oskydda...
Läs mera

Hej, är det möjligt att tjejen får en orgasm under sex om hon är under?
Läs mera