Slinda

19.09.2023
Hej! Behöver man använda extra skydd en vecka, ifall man har missat att ta slinda minipiller med 1h?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

19.09.2023

Hej,

Om du tog ditt Slinda-piller en timme senare än normalt så behöver du inte använda extra skydd. Det är sant att man skall sträva efter att ta pillren vid samma klockslag alla dagar, men om du vid ett enstaka tillfälle tar pillret en timme tidigare eller senare så har det sannolikt ingen större betydelse. Om du däremot glömmer bort att ta ditt piller så att du tar det 24 timmar senare än du borde (eller mer) så skall du använda t.ex. kondom under de kommande 7 dagarna. Då måste du även fundera över huruvida du har haft sex under veckan innan du glömde tabletten, eftersom det då kan finnas risk för att du är gravid. Men eftersom det i ditt fall handlar om en timme, så är det inte aktuellt för dig.

Du kan alltid kolla bipacksedeln som följer med i paketet, för där står alla anvisningar om hur man skall göra beroende på situation, eller ringa till din preventivrådgivning.

Kram,

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Var kan man göra privat ultraljud? Och hur mycket kostar det? Handlar om graviditet, är justnu i vecka 4. Skulle vilja göra ett tidigt ultraljud, ca vecka 8-9. Vart ska jag vända mig?
Läs mera

Hej! Är en 15årig tjej som har haft samlag med min kille ett par gånger oskyddat och nu är min mens 20dagar sen och jag har jäääääääääätte många symptom som tyder på att jag är gravid meeen orkar inte...
Läs mera

Hej
Jag är 17 år och fyller 18 om nån månad. Jag e int gravid och planerar int på att bli de heller men har bara några frågor jag funderat på då de gäller att få barn som ung.
Hur går det med skolgång...
Läs mera

Hej ja vill böri me p-piller hur ska ja ga ti väga??
Läs mera