Chatta med psykolog/socialarbetare

22.05.2020
Hej!
Finns det sajter man kan chatta med psykolog eller annan stödperson online? Jag skulle vilja göra det.. Anonym
luckan

UngInfo svarar

25.05.2020

Hej, 

tack för din fråga! 

Det finns en hel del olika tjänster och speciellt nu under coronakrisen har många öppnat nya digitala stödtjänster i form av telefon eller chatt. 

Vi på Luckan Unginfo upprätthåller stödchatten Ärligt talat (arligttalat.fi), som är den enda stödchatten i svenskfinland som erbjuder möjlighet att gratis och anonymt chatta med psykolog. Det är en stödchatt där besökare i åldern 13-29 anonymt kan chatta med handledare eller psykolog. Du kan chatta om det som du behöver prata om i stunden. Vi håller öppet varje må, ti och to kl. 19-22 och då finns alltid psykolog på plats. Under juni månad håller vi även öppet dagtid under må, ons och fre kl. 10-13, men då är inte psykolog på plats (men andra professionella handledare). Samtalen är 45 minuter/gång för att ge möjlighet för alla som vill att hinna diskutera. 

Barnavårdsföreningen erbjuder sedan tidigare stöd via chatt till föräldrar. I april öppnade de en chattjänst också för barn och unga. Chatten är öppen varje vardag kl. 12–15. 

Mannerheims barnskyddsförbund öppnade den 4.5 telefonstöd också på svenska. Barn- och ungdomstelefonen är öppen må–ons kl. 14–17 och to kl. 17–20.

Röda korset har startat svenskspråkig vänverksamhet på webben. 

Psykosociala förbundet telefonjour erbjuder samtalsstöd må–to, kl. 10–14. Tfn 050 911 32 95. 

Du kan läsa mer om olika svenskspråkiga stödtjänster på vår webbsida unginfo.fi/stodtjanster. 

Lycka till och hoppas du hittar en tjänst som passar dig! :)

Med vänliga hälsningar, 

Louise Mannil, koordinator för Ärligt talat-chatten

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.