Koffein

04.08.2022
Hur mycket mg koffein är för mycket per dag?
Och vad får man för konsekvenser av för mycket
Jon

Näringsrådgivare och sjukskötare Anna svarar

09.08.2022

Hej!

Bra och klok fråga. Koffein finns ju i bl.a i kaffe, tee, coladrycker och energidrycker.

En rekommendation om kaffe finns att vuxna inte ska dricka mer än tre koppar kaffe per dag. Detta gäller då kaffe och vuxna, ungdomar är känsligare för koffein och mängden koffein varierar mellan olika livsmedel  Koffein är inget kroppen behöver och för stora mängder kan ge tex obehaglig hjärtklappning och ångest. 

Jag uppmuntrar dig att läsa mer nedan på en bra webbplats. 

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/drycker-och-alkohol/energidrycker

Vänlig hälsning, Anna, näringsrådgivare

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag tänkte jag skulle åka på kryssning med min pojkvän som är 18+ och jag själv är 17. Kan jag göra de eller behöver jag nåt slags intyg?
Läs mera

Hej jag har en hund som har tuggat sönder min 500€ plattång jag undrar om det finns nån ställe som skulle kunna laga den (sladden ör helt av)
Läs mera

Hej Decibel:) Vill först börja med att tacka er för det arbete ni gör för unga. Det är så skönt att veta att man kan skriva hit om det är något man funderar på utan att bli dömd av någon. Så tusen ta...
Läs mera

Kör på motorvägen varje dag och jag vill köra in i en stolpe i 140km/h. Idag har jag fått nog på livet det blir ju aldrig bättre har försökt allt men har så jävla ångest å ja e så jävla värdelös på al...
Läs mera