Vi är pank

08.11.2019
Hur ska jag må bra om jag bara tänker på mina föräldrar och deras problem med obetalade räkningar som står på 2000€
Och de har vi tyvärr inte.
Julia Sodergard

Praktikant socionomstuderande Julia svarar

13.11.2019

Hej!

I Finland har vi ju det så bra att vi kan få olika stöd och hjälp om det blir svårt med pengar. Vi har ett socialskyddssystem. Jag tror nog att dina föräldrar vet om det.

Du ska inte behöva bekymra dig för dina föräldrars ekonomi, det är sådant som barn inte ska behöva bekymra sig för. Ibland så kanske vuxna pratar på ett sådant sätt så att barn blir bekymrade i onödan, de kanske suckar över att de har så lite pengar fast de egentligen nog har så att de klarar sig. Om det är så att man faktiskt inte har råd att betala sina räkningar så kan man ansöka om att få utkomststöd av folkpenisonsanstalten, FPA. Det vet säkert dina föräldrar om.

Om det här är något som du går runt och bekymrar dig över så tycker jag att du skulle behöva prata med någon om det. På din skola finns säkert en skolkurator som säkert kan hjälpa dig med dina bekymmer. Ta kontakt med hen så att du får någon att prata med och någon som lyssnar på dig. En skolkurator har tystnadsplikt så du behöver inte vara rädd för att hen berättar om vad ni pratat om ifall du inte vill det.

 

Kram, Julia

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.