Incheckat bagage på flyg

27.04.2022
Hej!

Jag ska på resa i sommar och undrar vad som gäller med bagage.

Jag skulle vilja resa med en backpacking väska men är det okej att ha en sådan väska, med remmar och allt? Eller måste det vara en vanlig reseväska?

Jag skulle vilja checka in denna väska innan flyget, och alltså inte som handbagage.

Jag ska flyga med finnair. undrare
DecibelAppSOME

En Decibel-expert svarar

04.05.2022

Hej!

 Vad kul med resa!

Det går bra att checka in en backpacking väska, en backpacking väska räknas som en vanlig väska medans specialbagage räknas som större föremål så som skidor, musikinstrument med mera. 

Med de flesta Finnair-biljetter har du rätt att ta med minst en väska utan extra kostnad – antingen en standardväska eller ett specialbagage och som sagt en backpacking väska räknas som standardväska.

På flygbolagens hemsida finns det information om tillåten mängd bagage som ingår i biljetten sen kan man alltid köpa till detta i efterhand på hemsidan eller på plats på flygplatsen!

Här hittar du info om vad som ingår för de olika biljettyperna som Finnair säljer.

 

 Hoppas detta var till hjälp.

 Trevlig resa!

Emelie

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hur många kalorier bränner man då man åker snowboard på en hel dag typ 6 timmar? Hittar inga bra svar på näte
Läs mera

Hej, jag är en 14 årig pojke som far på en ungdomssamling varje fredag. Men det har hänt en sak som jag inte kan sluta att tänka på. Det gör några veckor nu som det finns en ung man (ungefär 18 år) so...
Läs mera

Hej, jo jag skall springa ett cooper test. Och nu när jag tränat till det har jag ju måsta springa ute på vägen och det är ju vinter så det är också minusgrader och lite snö, så nu undrar jag hur stor...
Läs mera