Träning

28.06.2022
Hej! Jag är väldigt förvirrad då det kommer till träning. Jag gillar verkligen att röra på mig, och har gymmat under flera år. Nu är min gymmotivation i botten och har varit länge, har försökt pusha mig länge och varit på gym trots det, men det går inte längre. Har ni tips på träningstyper man kan köra istället? Det suger eftersom jag vet att gymträning ger så bra resultat med muskler, vet som inte vad annat som kan ge resultat på liknande sätt.
Caroline Sparf

Caroline svarar

13.07.2022

Hej!

Ibland tryter motivationen oavsett vad det gäller och det är helt normalt. Gymträning är ett effektivt sätt att bygga muskelmassa mångsidigt (förutsatt att träningen är mångsidig) men det finns nog flertal andra grenar som fungerar bra.

Spontant skulle jag nämna Crossfit som en, där träningen planeras av boxens (Crossfit gymmet) coacher och är varierande. Övningarna har ofta fokus på hela kroppen och man tränar också kondition. Fria vikter används och träningen följs upp av en coach som ger tips och råd.

Ifall det känns som du vill helt bort från världen med vikter, så kolla upp street workout, en träningsform inspirerad av bland annat gymnastik och parkour. Street workout håller ofta till i parker och utegym. Det finns kurser inom street workout i huvudstadsområdet, men Suomen Street workout Ry är en aktiv förening, som kan tipsa ifall det finns coacher eller andra tränare inom ditt område som kan hjälpa dig komma igång.

Ifall du ändå känner att gymmet är stället du vill hålla till, tipsar jag om att kontakta en personlig tränare och fortsätta träningen med en sådan. Ofta är det mer motiverande att träna då man har en tydlig målsättning som följs upp och att man dessutom betalar en annan person för det. Förutom traditionell "på plats" coaching, finns det flertal av online varianter, det begränsar inte coachen till ditt närområde. 

Hoppas du hittar gnistan för att träna igen och kom ihåg att ALLA får ibland motivationsbrist, det är normalt och hör lite till. Rita upp en målsättning åt dig med din träning, sätt upp delmål och börja ifrån det. Kanske du hittar gnistan utan att göra så stora förändringar om du vet varför du jobbar mot ditt mål :)


Kram, Caro

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hur många kalorier bränner man då man åker snowboard på en hel dag typ 6 timmar? Hittar inga bra svar på näte
Läs mera

Hej, jag är en 14 årig pojke som far på en ungdomssamling varje fredag. Men det har hänt en sak som jag inte kan sluta att tänka på. Det gör några veckor nu som det finns en ung man (ungefär 18 år) so...
Läs mera

Hej, jo jag skall springa ett cooper test. Och nu när jag tränat till det har jag ju måsta springa ute på vägen och det är ju vinter så det är också minusgrader och lite snö, så nu undrar jag hur stor...
Läs mera