HPV-vaccin

25.09.2014
Hejsan! Jag är en tjej på 14 år och har just fått HPV-vaccin. Jag har haft sex förr och undrar om jag kommer nu direkt kunna fortsätta med det? Har endast haft en sexpartner(min pojkvän)

Snabbt svar uppskattas.

E E
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

25.09.2014

Hej.

Ja, du kan nog fortsätta ha sex med din pojkvän. Men HPV vaccinet skyddar ju enbart mot just HPV, (och tyvärr kan du ju redan ha blivit smittad eftersom du inte längre är oskuld) så kom ihåg att använda kondom för att du inte skall bli smittad med någon annan könssjukdom eller bli gravid. Det är trots allt så mycket lättare att använda kondomen än att sedan måsta gå omkring och vara orolig.

Hälsningar

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag undrar hur man hånglar jag har sakt till min pojkvän att jag hatar att hångla men i entligen vet jag inte hur man gör vi brukar hångla utan tunga men jag vet att han vill göra med tungan men j...
Läs mera

Kan vara ett vanligt problem men skriver i rutan bara för att få höra lite tankar
Läs mera

Hej, jag började i högstadiet I höstas och då började jag gilla en kille som går i nian jättemycket och jag märkte att han smygkollade på mig ibland och jag är ju förälskad I Han så jag la till han på...
Läs mera

Hej
JAg vet inte direkt hur det känns att tycka om nogon direkt. Jag tror jag har en crush på 2 pojkar men jag vet inte riktigt. Vi kan kalla första pojken (H) och andra (K).
Jag har alldig riktigt...
Läs mera