hur säkert är det att bara ha sex med kondom

14.10.2014
Hej!
Jag har slutat med p-piller för jag mår inte bra av dom! Men nu är det så att jag inte vågar ha sex med min pojkvän bara med kondom för jag är jätte rädd att bli gravid!!! Så ja undrar hur säkert är det att ha sex med bara kondom?
Nuortenelama3

Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi svarar

Ungdomsinformatören Sanna svarar

15.10.2014

Hej! Tack för din fråga. Vi har skickat den till den nationella ungdomsportalen Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi som vi samarbetar med. Deras experter och ungdomsinformatörer kommer att svara på din fråga. Svaret kommer att finnas här under din fråga så fort vi fått det. Både din fråga och svaret kommer att synas både här på Decibels Våga fråga och på Ungdomsliv.fi:s sida Frågor.

Hälsar ungdomsinformatören Sanna

Hej!

Tack för din fråga ! Kondom anses vara ett av de säkraste preventivmedlen som finns. Rätt använt så ger den skydd både mot graviditet och könssjukdomar

. Bra att komma ihåg :

· Kondomen ska vara på under hela samlaget.

· Det är viktigt att kolla att inte bäst före datumet har farit på kondomen. Gamla kondomer spricker lätt och då skyddar de ju inte.

Hoppas du fick svar på din fråga och inte oroar dig !

Ha en trevlig höst!

Tiina Palonen/ungdomsinformatör/ www.reimari.info

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

olen poika ja haluaisimme tyttöystäväni kanssa hakea e pillereitä terveysasemalta mutta voinko hakea ne tyttöystäväni puolesta?
Läs mera

Hej!
Igår så glömde jag lite bort att ta p piller, blev ungefär 5h senare än jag tog dagen innan. Nu idag började jag blöda en hel del.
Vad beror det på? Är jag inte skyddad för graviditet längre ba...
Läs mera

Hej, jag undrar om det finns en chans att jag är gravid? Har ätit p piller sedan mars och har haft regelbunden ”mens” tills nu. Min ”mens” är sen föera veckor fast jag har ätit p piller som vanligt. H...
Läs mera

Hej!
Undrar om det om man kan ta något test för att se om man kan få barn eller hur stor chans man har att få barn? Har bland annat hört talas om AMH test. Vart ska jag vända mig isåfall?
Läs mera