Skatt 2x

11.09.2019
Hej igen, tack för svaret men förstod tyvärr inte mycket av veros skatte beräknare. Undrar om jag ska ändra min skatteprocent redan nu så jag betalar skatt om risken att jag kommer över gränsen på 10000 innan 2019 är slut finns? Kan inte beräkna vad jag kommer tjäna för har så oregelbundna skiften så en månad kan de va 0€ å en annan mycket mera.. vill bara inte måsta betala någon tilläggsskatt procent. Ska lämna in skattekort tillmitt nya jobb nästa vecka borde jag gå och uppdatera skattekortet innan jag ger det till nya arbetsgivaren och då också lämna in det förnyade också till min andra arbetsgivare? (har 2 jobb)

Tack! Fortfarande förvirrad
12.09.2019

Hej 'Fortfarande förvirrad'

Jag förstår, räknaren kan vara lite knepig ibland men svaret på din fråga om du ska ändra skatteprocenten redan nu så är ja. Sen försöker du fundera ut ungefär hur mycket du kommer att tjäna resten av året. Mitt tips är att du tar lägger till lite mera än vad du tror att du kommer att tjäna, för att vara på den säkrare sidan och det är alltid kul att få skatteåterbäring än att behöva betala tillbaka skatt. :)  Samma skattekort till båda arbetsgivare :) 
Du kan även chatta direkt med Skatteförvaltning, dock är chatten endast på finska. Ett annat alternativ är att ringa dem på numret 029 497 001 där får du svensk service. 

 

Med vänlig hälsning,
Sammen

2 Kommentarer

 • Förvirrad fortfarande 11/09/2019 11:56pm (9 månader sen)

  Obs! Glömde också fråga om jag nu börjar betala skatt men slutligen endå inte kommer över gränsen som är skattefri får jag tillbaka det jag betalat i skatt utan att behöva?

 • Sammen 13/09/2019 10:04am (9 månader sen)

  Hej

  "Skatteåterbäring – privatpersoner
  Om du har betalat för mycket skatt under året får du den överbetalda skatten som skatteåterbäring. Skatteåterbäringarna betalas ut kund för kund an efter som beskattningen slutförs"
  Källa: https://www.vero.fi/sv/privatpersoner/betalning/skatteaterbaringar/

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.