Volontär arbete

03.07.2019
Hej!
Är intresserad av att jobba som volontär nästa sommar. Hur söker man?finns det organisationer i vasa? Vill jobba utomlands max en månad. Vi blir 16 och 17 nästa sommar. Volontär arbetarna

Uppsökande ungdomsarbetaren Lina svarar

04.07.2019

Hej,

Det kan vara lite knepigt att hitta en volontärplats när man är under 18 år, men säkert kan man hitta något om man söker. Man kan alltid testa googla "voluntary work 16 years old", och se vad som kommer upp - men tryggare är det nog att fara via någon organisation som är känd här i Finland. 

Här är en sida där det finns mycket information om möjligheter till att fara utomlands för unga personer:

https://www.maailmalle.net/vaihdot/vapaaehtoistyo

Ni kan gå in och läsa mer via länkarna som finns på den sidan. Fråga någon om hjälp, om det är jobbigt med finskan!

Här finns volontärarbete via programmet Erasmus+ och via Villa Elba som har färdiga volontärprojekt, grejen är att man då skall vara 18 år redan:

https://www.villaelba.fi/sv/vapaaehtoistyo/

Samma sak är det med Nordjobb, man skall vara 18 år. Annars är det ju en fin möjlighet att se ett annat nordiskt land och samtidigt tjäna lite fickpengar:

https://www.nordjobb.org/sv/om-nordjobb

Lions har ungdomsutbyten för 16/17-21-åringar, men det handlar inte om volontärarbete, utan mer att man vistas hos en familj utomlands några sommarveckor eller deltar i ett ungdomsläger utomlands. Dessutom måste man hitta en förening som håller på med sånt här i Österbotten isf:

https://www.lions.fi/verksamhet/internationellt_ungdomsutbyte/allman_information_om_ungdomsutbyte/

Här finns info om olika ungdomsutbyten, läger och längre vistelser som man kan fara på via 4H, man kan ta kontakt med sin lokala 4H-ledare för att få veta mer om dessa möjligheter. 4H har mycket fint program också för ungdomar! :

https://fs4h.fi/verksamhet/for-ungdomar/ut-i-varlden/

Här kom nu lite information, så läs gärna vad som står på sidorna som det är länkat till, och tveka inte att fråga mer om ni inte fick exakt svar på er fråga här!

Hälsningar

Lina

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.