Fastare bröst

13.02.2020
Hej! Vad kan man göra för att brösten ska bli mer runda och fasta? !!
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

19.02.2020

Hej,

Bröstens utseende och storlek påverkas dels av våra gener och dels av miljön (kroppsvikt, övervikt/undervikt, om man använder bh o.s.v.). Dina arvsanlag bestämmer ganska långt hur mycket fettvävnad som finns i brösten, så detta kan man med andra ord inte påverka så mycket själv.

Till en del kan du påverka storleken och formen på brösten genom att träna bröstmusklerna (som alltså sitter under brösten). Tränar men dessa så kan brösten få en lite annorlunda form eftersom underlaget är annorlunda - men det finns egentligen ingenting alls du kan göra åt mängden fettvävnad.

Det bästa du kan göra är att lära dig tycka om din kropp så som den är. Att leva hälsosamt (äta rätt och träna lagom mycket) är ett bra sätt att lära känna sin kropp och lära sig respektera den. Det finns massor av människor som önskar att deras kroppar såg annorlunda ut, men istället på att sluta slösa tid på att vara missnöjd så tycker jag att du skall testa i några månader att istället endast se det vackra i dig själv - sen kan du jämföra själv vad som får dig att må bättre.

Många kramar

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.