Studera

17.03.2023
hur mycket kursböcker i samhällsvetenskaper i Åbo är på finska? och allmänt fast studiesspråket är svenska, hur mycket finsk litteratur brukar dyka upp? -
luckan

UngInfo svarar

20.03.2023

Hej!

Jag kontaktade studierådgivarna för samhällsvetenskaperna vid Åbo Akademi, och Ludwig Nyman som är studierådgivare för Fakulteteten för samhällsvetenskaper, ekonomi och juridik, Åbo Akademi gav detta svar:

"Fint att det finns intresse för vår samhällsvetenskapliga utbildning. Kursböckerna är nog på svenska. I några enstaka kurser finns det en del litteratur på finska men då skall det finnas motsvarande litteratur på svenska. Så med andra ord är kunskaper i finska inte en förutsättning för at studera hos oss. Ifall personen i fråga vill kolla på vår kurslitteratur kan hen kolla i vår studiehandbok där det också finns information om kursernas innehåll. Jag länkar till studiehandboken för vår samhällsvetenskapliga utbildning i Åbo: https://studiehandboken.abo. fi/sv/program/22790?period= 2022-2024 ."

Lycka till med ditt studieval!

Mvh Jannike / Unginfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Kan man som socionomstuderande komma till er på ledarskapspraktik?
Läs mera

Hejsan! Jag går i ettan för tillfället och jag vet inte riktigt vad jag ska välja för studieavsnitt inför tvåan då jag inte är säker på vad jag ska skriva i studenten. Min fråga handlar egentligen spe...
Läs mera

Hej! Vad kan man jobba som om man studerat hälsovetenskaper vid ÅA (med huvudämne vårdvetenskap)? Var kan man jobba och vilka yrkestitlar kan man ha, samt hurudan lön har dessa yrken?
Har förstått at...
Läs mera

Hej, vad ska man studera för att bli sjukhusfysiker? Finns det någon ”sjukhusfysikerutbildning”, eller studerar man vanlig fysik? Vill gärna studera i Finland också.
Läs mera