William syndrom

21.12.2020
som uppgift... kunde Ni hjälpa mig å förstå mer om detta situation

Kim är glad och sällskaplig. Hon pratar med alla hon möter och vill gärna berätta saker hon sett eller upplevt. Hon är 12 år och har diagnosen Williams syndrom. Ibland skrattar folk åt henne utan att hon förstår. Hur kan du stödja Kim? Liam
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

22.12.2020

Hej,

Precis som du skriver så är det vanligt att personer med diagnosen Williams syndrom är sällskapliga, nyfikna och pratsamma. Vilken typ av stöd en person med Williams syndrom behöver beror väldigt långt på vilka begränsningar symtomen innebär för personen och hens familj. Det stöd en person med den diagnosen behöver från sin omgivning är bland annat trygghet, eftersom det är vanligt att personerna med ökande ålder utvecklar olika rädslor och fobier som kan leda till depression. Oftast har personer med Williams syndrom tät kontakt med sjukvården och går på olika uppföljningar för att kolla upp de fysiska problem som syndromet innebär.

Jag är osäker på om du menar att detta är en skoluppgift som du behöver hjälp med? Vi har som princip att inte skriva svar på skoluppgifter eftersom själva uppgiften är att eleven själv skall ta reda på informationen, så då råder jag dig att helt enkelt googla på Williams syndrom så hittar du svar på din uppgift.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Jag tänkte söka till kronoby povakos program, och har hört från en kompis att de har ett inträdesprov dit.

Vad går inträdesprovet ut på? är det ett fysiskt inträdesprov?
Läs mera

Hej!

Jag kommer söka till klasslärare i vår men undrar om urvalsprovet (vakava-provet) kommer ordnas på campus i Vasa eller på distans som förra året?
Läs mera

Hej, i min högstadieskola är flickorna och pojkarna indelade i separata gymnastikgrupper vilket jag kan tycka är bra för att alla ska våga ta plats och utvecklas. En del av oss flickor har disskuterat...
Läs mera