Mili

02.02.2021
Får man ha glasögon i milin eller måste man använda linser? anonym
Henrik Gahmberg

Försvarsmaktens kommunikatör Henrik svarar

03.02.2021

Hej anonym

Det går bra att använda glasögon i milin, man behöver inte använda kontaktlinser. Det är bara i vissa specialuppgifter såsom stridsflygare, som synen måste vara perfekt utan vare sig glasögon eller linser.
Jag skulle själv föredra glasögon framom linser. Användande av linser kan till och med bli besvärligt när man är på läger eller andra övningar i terrängen – svårt att hålla dem rena och de är små och tappas lätt i ett tält med dunkel belysning. Bra att ha putsvätska och en mikrofiberduk med sig samt ett hårt fodral att lägga brillorna i då man sover.

Lycka till
- Henrik -  

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej. Undrar hur det går till med civiltjänst. Var hittar man alla arbetsplatser, var man kan utföra sin civiltjänst? Får man själv bestämma när man vill börja civiltjänsten, om man avbryter sin militä...
Läs mera

Hej, jag blev B-klassad förra året och rycker in nu på sommaren. Hur går det till med arbetsuppgifter och dylikt då man väl är där? Måste man säga åt alla att man har B papper, eller går det automatis...
Läs mera

Vad gör en beväringspastor? Och hur blir man en? Hjälper det om man ska bli präst i framtiden? Kan vem som helst bli en?
Läs mera

Hej.
Undrar ifall man när som helst under sin militärtjänstgörnings tid kan "byta" till civiltjänst?
Läs mera