Oralsex på en tjej

04.12.2018

Den känsligaste punkten i tjejens underliv är hennes klitoris. Som ser ut som en liten knopp precis där de inre blygdläpparna möts. Det man bör minnas är att klitoris är väldigt känslig (den innehåller dubbelt så många nervändar som killens ollon). Så det är oftast bra om man inte börjar med att slicka eller gnugga rakt på den, eftersom det kan kännas obehagligt eller t.o.m. göra ont.

Man kan börja med att pussa, kyssa och slicka hennes yttre blygdläppar eller huden precis i ljumskarna. Största delen av huden i underlivet är väldigt känslig och då skulle det vara ett rent slöseri om man skippade allt annat och hoppade direkt och enbart på klitoris.

Se oralsexet som ett äventyr – inte som en uppgift. Njut själv av att utforska och lägg märke till hur tjejen reagerar då du kysser, suger eller slickar på olika ställen. Ofta är det en fördel om man tar god tid på sig och inte går för snabbt fram.

Om du börjar med att kyssa och slicka vid de yttre blygdläpparna, så kan du sedan sakta närma dig klitoris. Fortfarande med ganska mjuka rörelser och inte för hårt. Då du kommer till själva klitoris så varierar det givetvis från tjej till tjej vad hon tycker om. Vissa tjejer tycker om långsamma och långa svep med hela tungan, medan andra tycker om kortare och snabbare rörelser med tungspetsen. Hur hon vill ha det kan också variera från gång till gång, eller helt enkelt vara en kombination av olika metoder.

Var inte rädd för att experimentera. Får du idétorka kan du testa att skriva alfabetet med tungan över hennes klitoris/blygdläppar. Lägg t.ex. märke till om det är någon speciell bokstav som hon verkar tycka extra mycket om, och då kan du upprepa den eller gå tillbaka till den på nytt senare. Blir man väldigt trött i tungan så kan man ta hjälp av fingrarna, och vissa tjejer tycker att det är skönt då ett eller två fingrar förs upp i slidan samtidigt som hon blir slickad.

En fördel med att ligga med samma partner flera gånger är att man blir bättre på att läsa hens reaktioner, och det gäller såväl oralsex som nästan allt annat. Så även om inte första gången du slickar tjejen känns som en succé så skall du inte ge upp utan jobba vidare. Övning ger färdighet.

Om ni är säkra på att ni är friska så är det bara att köra på, men om det finns en risk att någon av er bär på en könssjukdom så bör ni använda slickduk. Dessa finns att köpa t.ex. på apoteket.

Text: Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi Backas

Översättning: Tarja Sirén

Tillbaka