gravid trots mens?

25.03.2023
kan man vara gravid fast man har mens, om mensen började dagen man tog p piller? tänker på att mensen läggs ju igång pga p piller, så det ”tvingar” ju fram mensen?
Malin W N

Barnmorska och sexualrådgivare Malin svarar

31.03.2023

Hej! 

Om mensen började dagen efter så var den nog redan på gång den dagen du började, alltså är sannolikheten för graviditet väldigt liten, rättare sagt obefintlig. P-piller tvingar inte fram mensen, det är fel att säga så egentligen. P-piller bygger upp en ”fejk” mens under tre veckors tid som sen kommer ut på sista raden som kallas för ”sockerpiller” och den blödningen brukar man kalla för bortfallsblödning. När du äter dina p-piller har du ingen ägglossning, vilket gör att du ej kan bli gravid under den tid du äter dem. Därför är det viktigt att inte glömma! För om du glömmer mycket kan ägglossningen komma igång igen och du kan bli gravid! Så ifall du nu äter dem, kom ihåg dem! Det är det viktigaste! 

Kram Malin

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag satte in en spiral för två månader sedan. Jag fick min mens ett par dagar efter insättning och den varade i cirka 7 dagar, men efter det har jag int blött något alls. Är detta normalt?
Läs mera

Hej! Nu är jag orolig och stressad för min mens kom inte då jag äter 4 sockerpiller. äter zoely. Ätit zoely 2 karta och idag börjar tredje karta.
Läs mera

Hej!

Jag äter p-pillret dienorette sedan ca 2,5 år tillbaka. Min gynekolog har uppmanat mig att jag inte behöver äta sockerpillren varje karta, så jag gör så att jag har mens var tredje karta ungefär...
Läs mera

Hej!
Äter zoely och åt i misstag två piller samma dag för trodde jag glömt ett piller. Enligt förpackningen är de inte farligt men det står inte om jag kan ha min mens som vanligt. Är jag fortfarande ...
Läs mera