Allt det andra

Här kan du söka efter frågor i kategorin Allt det andra!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Trafik och fordon" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Trafik och fordon" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Trafik och fordon.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Fortkörning
12.10.2017
Hej! Vad händer om man kör 86km/h på en 60 väg då man hade bråttom..? Har fått hem papper från polisen att fylla i
Visa hela frågan och svaret
Hej!
Vad händer om man kör 86km/h på en 60 väg då man hade bråttom..? Har fått hem papper från polisen att fylla i
stall en fraga
Ungdomsakademin svarar:
Besvarad: 16.10.2017

Hej,
tack för din fråga.

Fortkörning leder oftast till att man måste betala dagsböter och böterna beräknas enligt vad du förtjänar. Att köra över hastighetsbegränsningarna äventyrar trafiksäkerheten och om fortkörningen varit mycket över hastighetsbegränsningen kan det även leda till att körkortet dras in för en tid. Om du kört 21 - 29 km/h överhastighet leder det vanligen till 12 dagsböter, som räknas ut beroende på vad din inkomst är.

Även om en har bråttom är det viktigt att följa hastighetsbegränsingarna. Genom att köra överhastighet sparar man egentligen inte mycket tid, speciellt inte om då det handlar om korta sträckor i tätorter. Det lönar sig inte heller att köra fort på motorväg eller landsväg om man kör kortare sträckor. Att öka farten med tio km i timmen ger bara en tidsvinst på några sekunder per km.

Via länken nedan kan du räkna ut hur mycket böter du måste betala enligt din inkomst då du kört för fort:
https://yle.fi/uutiset/3-6548126
Kör försiktigt!
hälsningar,

Heidi
ungdomsinformatör
Ungdomsakademin Luckan

Vår samarbetspartner Ungdomsakademin har svarat den här frågan. Frågan och svaret kommer att synas också på Ungdomsakademins Fråga-tjänst.

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Allt det andra

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!