Lägenhet i Stockholm

14.07.2019
Hej! Jag ska flytta till Stockholm i augusti för att börja på folkhögskola och har sökt lägenhet ett bra tag utan något resultat. På blocket hittar jag mest lägenheter som är för dyra och detta med att ställa sig i bostadskö och att registrera sig för 20 euro per hemsida känns invecklat. Hur ska jag gå tillväga för att hitta någonting, har ni tips på hemsidor osv? Tar det flera år innan man hittar något om man ställer sig i bostadskö? Och hur ställer man ens sig i bostadskö? Alla tips och råd behövs. :)
Ida klippt

Ungdomsinformatör Ida svarar

22.07.2019

Hej!

Vad spännande med flytt och studier i Stockholm. Det kan vara knepigt att hitta lägenheter i storstäder, men skall försöka ge dig några tips.

Har du någon bekant som bor i Stockholm? Det kan vara någon halvbekant eller bara någon som du vet bor i Stockholm. Ta kontakt med den personen och se om hen kan hjälpa dig på nått sätt.

Det finns grupper på facebook, t.ex. ”Finlandssvenskar i Stockholm”, där du kan gå med ifall du vill. Du kan t.ex. skriva ett inlägg där och be om tips och råd, kanske någon där hyr till och med ut någon lägenhet.

Lycka till både med lägenhetssökningen och studierna!

Kram, Ida

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag planerar att söka in till ett gymnasium i Vasa men just no bor jag hos mina föräldrar på annan ort. Hur fixar jag bostad absolut så billigt som möjligt och kan jag få några bidrag? Mina föräl...
Läs mera

Hej, jag och min kompis planerar på att studera vid Helsingfors universitet och har tänkt bo tillsammans i en lägenhet! Vad är bra priser på en lägenhet som två personer delar i Helsingfors?
Läs mera

Hej javet int va ja ska göra. Ja bor i ett tvåvåninghus me 5 lägenheter där ja själv bor i högra nedre hörnet å de e min granne i mitten som är problemet. De har en hund som måst vara under 1 år, gans...
Läs mera

Hej!

Jag har börjat studera och har nu flyttat till en annan kommun. När jag flyttade gjorde jag en flyttanmälan och är nu inte inskriven längre i min kommun som jag kommer ifrån, betyder också att j...
Läs mera