crush?

26.09.2023
hej. det finns en pojke i min skola som jag tycker om, men jag e inte säker om han tycker om mig. han e en år äldre än mig, å ja tycker int att de e så farligt, eller? typ en vecka sen så gick jag med samma buss som han gör, för jag å mina kompisar skulle gå till en ungdomscafe som var där. i bussen satt jag framför honom och han började prata med mig. han frågade vad jag skulle göra där då jag gick med samma buss som han. vi pratade en stund å sen så ville han göra en pinky promise :)
när vi gjorde det så höll han i min hand, men bara i typ 5 sekunder. nu e ja int säker om han tycker om mig för jag e liksom the complete opposite till hans ex.
alla mina kompisar säger att de e bara vet att han tycker om mig, men ja e int säker. å ja vågar absolut inte fråga honom. vad ska jag göra? (förlåt om dehär e för lång eller konstigt skrivit eller nå) konstiga jaagg
Amanda bnw

Praktikant vid Decibel Amanda svarar

29.09.2023

Hej!
Roligt att du hittat någon du tycker om! Att han är ett år äldre än dig anser inte jag vara något problem. Det viktigaste är att ni respekterar varandra och trivs i varandras sällskap. Roligt också att ni fått kontakt och börjat prata med varandra. Jag vet inte hur mycket kontakt ni haft tidigare, men om du vill börja prata med honom mera på fritiden kan du göra det via sociala medier, samt prata med honom när du ser honom i skolan. 

Att ni gjort en pinky promise och han hållit kvar sin hand en stund kan betyda att han är intresserad av dig. Ofta ifall en person är intresserad använder man sig av fysisk kontakt för att visa det, men det behöver inte alltid betyda det och jag förstår att det kan vara svårt att tolka. Det lättaste vore att fråga honom hur han känner för dig, men jag förstår också att det kan vara nervöst och obekvämt. Du kan testa att ge honom en komplimang eller flörta lite för att se hur han reagerar på det, och ifall han gör det tillbaka. Om du vill fortsätta utforska er relation är det kanske bäst att lära känna honom mer och då fråga ifall han skulle vilja umgås med dig någon dag. När ni båda känner er bekväma kan ni diskutera relationen och vart ni är på väg i den. 

Du skriver att du inte vet ifall han gillar dig, eftersom du är olik hans ex-partner. Fokusera inte så mycket på vem hans ex är utan mer på hur det känns när du är med honom. Att du är olik exet betyder inte att han inte skulle kunna gilla dig, och olikheten kan vara en bra sak. Det är inte nödvändigt att jämföra sig med en persons tidigare partner eftersom man sällan får ut något bra av det.

Så mina tips är att börja prata mer med honom både på sociala medier och i skolan, testa att flirta lite och fråga honom rakt ut när du är mer bekväm. Försök också att inte jämföra dig med hans ex. Kom ihåg att du är du och att du är bra precis som du är!

Lycka till!

Kram,

Amanda

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag undrar hur man hånglar jag har sakt till min pojkvän att jag hatar att hångla men i entligen vet jag inte hur man gör vi brukar hångla utan tunga men jag vet att han vill göra med tungan men j...
Läs mera

Kan vara ett vanligt problem men skriver i rutan bara för att få höra lite tankar
Läs mera

Hej, jag började i högstadiet I höstas och då började jag gilla en kille som går i nian jättemycket och jag märkte att han smygkollade på mig ibland och jag är ju förälskad I Han så jag la till han på...
Läs mera

Hej
JAg vet inte direkt hur det känns att tycka om nogon direkt. Jag tror jag har en crush på 2 pojkar men jag vet inte riktigt. Vi kan kalla första pojken (H) och andra (K).
Jag har alldig riktigt...
Läs mera