Träning

07.05.2018
Hej!
Jag är en tjej på 16 år och har problem med tränandet.
Jag motionerar bara i skolan på gympan, jag vill börja träna regelbundet och få in mer hälsosammare kost, problemet är jag aldrig gör det.
Jag brukar bestämma mig att på t.ex måndag ska jag börja träna men jag har alltid skjutit upp det.
Har ni några tips för att bli motiverad att börja träna? Anneli

PT Laura svarar

09.05.2018

Hej Anneli!

Roligt att höra att du vill komma igång med träning! Ett sätt att garanterat komma igång är att träna tillsammans med någon, eller att gå på något pass. Sätt in dagen och tiden i din kalender och hitta någon kompis att möta upp på till exempel på gymmet. Då kan du inte skippa utan en bra orsak, eller hur? Börja med 1-2 pass i veckan, redan det ger resultat.

Jag brukar alltid prata om att det finns motivation som kommer inifrån och motivation som kommer utifrån. Den som kommer inifrån är den som du känner. Fråga dig själv varför du vill börja träna? Vad är det som får dig att vilja röra på dig? Den motivation som då kommer utifrån kan vara en kompis som motiverar, fungerar som förebild, t.ex. Nya träningskläder är också motivation utifrån.

Du säger att du alltid skjuter upp träningen på måndag fast du lovat att börja på måndagen. Sätt in ett pass direkt på måndagen så får du en bra start på veckan! Sov ut i helgen så orkar du köra full fart i början på veckan. Viktigaste är att du har roligt och att du njuter av att träna. Då kommer du långt!

Jag håller tummarna!

Laura

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.