Alkohol missbruk

01.03.2023
Vilka nummer finns det i vasa områden för att får hjälp med alkohol? :(
luckan

UngInfo svarar

02.03.2023

Hejsan!

Tack för att du tog kontakt med oss. Om du behöver stöd eller har frågor kring alkohol/narkotika finns det en telefonjour kring droger och missbruk: Irti Huumeista ry. Tyvärr erbjuder de enbart service på finska må-fre kl. 9-15 & ma-to kl. 18-21 på nummer 0800 980 66. 

Om du vill besöka en fysisk mottagningspunkt erbjuder KRAN rf hjälp och stöd till missbrukare och närstående vid fem lågtröskelmottagningar i landet och det finns även en punkt i Vasa. På mottagningen får du samtala med en erfarenhetsexpert som har egna erfarenheter av missbruk och/eller psykisk ohälsa. Du får vara anonym, besöket är gratis och behöver inte bokas på förhand.  Adress i Vasa: Vasaesplanaden 17. Öppet måndagar, onsdagar och fredagar kl. 14-18. Du kan även ringa dit under öppethållningstiderna och diskutera vidare på nummer:  050 517 8997.

Ungdomsstationen Klaara i Vasa erbjuder även grundläggande tjänster för 13-24-åringar med fokus på att stöda livskompetens, förebygga och behandla problem som gäller psykisk hälsa, missbruk och beroenden. Du kan kontakta ungdomsstationen via telefon, e-tjänsten eller genom att besöka stationen utan tidsbokning på vardagar kl. 9-11. Tidsbokning och rådgivning på vardagar kl. 9-11 tfn 06 325 2850. 

Hoppas den här information hjälper dig vidare! 

Med vänlig hälsning, Louise Mannil, Luckan Unginfo 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!
Jag har rökt ca 5-6 pack hittills, och undrar om mina lungor, kärl och hjärta kommer att återställa sig inom kort nu när jag slutat. Finns det långvariga risker för mig som har rökt så pass lite....
Läs mera

Vad skulle hända om polisen får fast en underårig person som snusar/röker? Kommer det böter elr vad exakt händer
Läs mera

Hej! Ja e 15 å har börjat festa å så, röker tobak å en hel del. Men senast tiden har jag blivit så sugen av att testa droger, jag mår jätte jätte bra då jag har druckit alcohol så vill prova droger. J...
Läs mera

Hej!
Får man beställa via internet HHC produkter enligt lag?
Läs mera