Hello

01.03.2023
Jag ska köpa en sololja för att bli brunare snabbare men kan jag ha solkräm under för att jag bränner mig så lätt? Och blir jag snabbt brun fast jag har solkräm? Lol
Sanna 17 3

Kosmetologen Sanna svarar

02.03.2023

Hej,

Tack för din fråga.

Om du vill bli brun snabbare skulle jag hellre rekommendera en brun utan solprodukt än en sololja. Speciellt om du har en lite känsligare hud som lätt bränns.

En sololja kan göra att du verkligen bränner din hud illa och det är inte hälsosamt. En sololja ger minimalt med solskydd, oftast har den SPF 2-6.

 Om man bränner sig så flagnar huden ändå bort och så är man lika blek igen. När man solar löns det att gå försiktigt fram. Börja med en högre solskyddsfaktor och gå sen småningom över till en lägre och kanske sen när man redan har en fin solbränna kan man försiktigt använda en sololja någon kortare tid, kanske ett par timmar per dag.

En brun utan solprodukt ska du sätta till natten ovanpå en vanlig fuktkräm. Sätter man bara en brun utan solprodukt utan fuktkräm under, kanske man har lite torr hud där man tänkt sätta brun utan solprodukten och då drar det in mera kräm där och färgen blir ojämn och fläckig.

Nu vet jag ju inte om det är ansiktet eller kroppen du vill ha brun, men samma gäller för båda.

För att få en jämna och fin färg löns det att först göra peeling eller om det är på kroppen kan man också göra torrborstning. Om du vill påskynda din solbränna, sätter du fuktkräm eller Body lotion och sen brun utan sol, om du rörs ute i solen sätter du fuktkräm och solkräm ovanpå.

Jag brukar använda brun utan sol i ansiktet varannan dag nästan året runt.

Ha en bra fortsättning på våren ????

Kram från kosmetologen Sanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

jag har allt sen förra sommar haft en väldigt dålig ätstörning, och jag vet att bmi säger att jag väger för mycket. jag tränar fotboll 4 gånger i veckan + två match, och går till gymmet 2 gånger i vec...
Läs mera

Hej, jag har rynkor i pannan och de stör mig VÄLDIGT mycket, hue ska jag få bort dem? Påverkar det att jag sover på mage också?
Läs mera

Hej. Jag har en ”böld” på vattenlinjen i ögat. Vet inte vad det är riktigt, har aldrig sett nån med samma sak och får inte fram samma när jag googlar. Redan när jag var tonåring hade jag en liten ”pri...
Läs mera

Hej, jag är 14 årig tjej och har haft acne i ca ett år. Det är gätte iriterande att ha en massa Finnar i skäften, alla mina andra kompisar har helt clear skin. Jag fick en kräm från apoteket som funge...
Läs mera