Min stora kuk

10.07.2022
Hej, ja e 18 år och har kanske lite extra hår på kuken och runt om, rakar jag det så blir de cleant o fräscht men cirka en vecka efter så växer de mycket och mera kanske. Vill inte raka mycket/många gånger, för då kan de växa mer o de vill man ju inte.
första gångerna jag rakade mig använde jag mig utav en rakblad nu så använder ja maskin.
Finns det någon lösning förutom o göra en laser?
luckan

UngInfo svarar

14.07.2022

Hej och tack för din fråga!

Håret känns ofta kraftigare när det växer ut, men du får inte mera eller grövre hår av att raka dig. Ju längre håret är, desto mindre stubbigt känns det. Håret växer heller inte fortare om du rakar dig jämfört med om du inte gör det.

Det finns olika sätt att ta bort hår på kroppen. Två av dem är att raka med rakblad eller rakapparat, precis som du skrev. Ett annat sätt är vaxning, det håller borta håret längre än vad rakning gör. Det finns olika sorters vaxning man kan köpa och göra själv hemma, eller så kan man besöka en salong som gör det åt en. Vissa tycker att det gör ont att vaxa sig, men alla upplever det olika. Man kan även använda sig av en epilator, det ser ut som en rakapparat men rycker bort hårstråna.

Det är också bra att låta det växa ibland och vara hårig ibland. Håret har många bra funktioner, till exempel så skyddar det slemhinnorna och huden från smuts och bakterier. Det kan skydda mot att kläderna skaver och även mot värme och kyla.

Ifall det annars fungerar bra med rakapparat för dig så kan du fortsätta med det. Gör det som känns bra för dig och din kropp. 

 

/Moa, Luckan UngInfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Ska jag vara orolig om min hund Gunnar, 2 åring labrador hund, gröna ögon och svart päls har större penis än minGunnars penis är 7,3cm och i arean 7cm gånger 3cm. Färgen är ungefär samma som min, kans...
Läs mera

Hej jag funderade om 20centimeter är tilräckligt
Läs mera

Hej

Jag har trångt förhud, går att dra lite mera en halva ollonet! Vad ska jag göra?
Läs mera

Jag har liten snopp och har inte passerat målbrottet ännu... vad ska jag göra? Mina kompisar är mycket mer utvecklade
Läs mera