Positioner

19.01.2023
Hej på er!! Jag o min kille har tänkt o testa 69 position. Men vi är lite osäkra på att hur är man i den asså? Kan man andas eller inte?
Tack att ni finns!!<3 Wilmis
luckan

UngInfo svarar

23.01.2023

Hej!

Sexpositionen som kallas ”69” är en position där båda parter kan ge och få oralsex på samma gång. Den kan upplevas lite krävande eftersom det kan vara svårt att fokusera på att ge och ta emot njutning på samma gång. Men om man inte fokuserar på orgasmen utan ser positionen som ett lite roligt mellanspel, eller om man turas om i att ta emot och ge oralsex, så är det lättare att slappna av. 


Placera er t.ex. liggande på sida, så att ni har magarna mot varandra men fötterna och huvudet i olika riktning. Då kommer ditt ansikte och din partners kön att vara ungefär i jämnhöjd så att ni båda kommer åt att stimulera varandra. Det är då lätt att andas och att ta en liten paus eller turas om. Ni kan också använda olika sexleksaker i denna position.


Den ena kan också ligga på rygg och den andra sätta sig ungefär ovanför den andras ansikte, med ansiktet riktat mot den andras kön. Ni kan börja med att din kille ligger på rygg och du placerar dig på honom, så kommer han åt att slicka dig och du kommer åt att stimulera hans penis antingen med munnen eller händerna eller både och. I den här positionen är det personen som sitter ovanpå som lättare kan bestämma takten. 


Hälsningar sexualrådgivare Ulrika

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej,

När jag och min pojkvän har sex eller myser så tycker han om att trycka in ett eller flera fingrar i rumpan på mig. Problemet är att jag inte tycker om det men vågar inte säga ifrån för jag är ...
Läs mera

hej jag är förvirrad över en grej. om en kvinna mot viljan hos mannen har sex med honom, reknas det som våldteckt eller är det bara då en man gör det som de e de?
Läs mera

Hej, jag vill veta hur det känns att ha sex vad kan jag använda för någon sak
Läs mera

Jag är en pojke på 15 år och har en fråga. Varför skäms jag av att onanera? När jag runkar är jag väldigt upphetsad före jag kommer men direkt efter utlösningen så börjar jag skämmas och blir nästan ä...
Läs mera