Sex?

22.03.2023
Hej, jag vill veta hur det känns att ha sex vad kan jag använda för någon sak
Rosanna farg

Ungdomsinformatör Rosanna svarar

24.03.2023

Hej!

Tack för din fråga. Det finns inget som kan ge exakt samma känsla som när man har sex på riktigt eftersom sex är mycket mer än bara penetration. Men det bästa sättet att uppleva något som liknar sex är att man har sex med sig själv. Kom ihåg att sex och onani är lika mycket en psykisk grej som en fysisk. För bästa resultat är det bra om du vågar fantisera och du kan även pröva något som du inte fantiserat om tidigare ifall du känner dig bekväm med det. På så sätt kan du upptäcka nya saker som du gillar och som du tänder på. Du kan även pröva att röra dig själv på olika delar av din kropp eftersom det finns många ställen på kroppen som är känsliga för beröring förutom könsorganet, t.ex. öronen, nacken, bröstvårtorna, inre låren, testiklarna, mellangården (området mellan könsorganet och anus). Genom att experimentera för dig själv får du en uppfattning om vad du gillar och vad du inte gillar vilket kan göra det lättare för dig att prata om dina behov och önskemål den dagen du bestämmer dig för att ha sex med en partner. 

Det finns även sexleksaker att ta till men jag rekommenderar ändå att du först experimenterar helt på egen hand och satsar på att lära känna din kropp och använda din fantasi. Jag kan även varmt rekommendera att du prövar att onanera med glidmedel eftersom det gör att det känns mer som penetrationssex och kan ge dig en bättre inblick i hur sex känns på riktigt. Du är fortfarande väldigt ung så du behöver inte känna att du ska ha bråttom med att ha sex, du hinner nog senare i livet. 

Lycka till!

/Rosanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Skriver i hemliga rutan.
Läs mera

Hej decibel snabb fråga var kan man köpa en satisfyer sexleksak där den diskret förpackas och från en "normal" hemsida så föräldrarna inte misstänker att man handlar sexleksaker, typ kaalimato går int...
Läs mera

Olen 28-v nainen.Olen asunut koko ikäni naisten kanssa kaverina.Nyt muutin omilleni.Ajattelen nyt miehiä ja hävettää sanoa, mutta tuntuisi hyvältä jos mies koskisi rintoihini ja pimppiini.
Tapahtuuko...
Läs mera

Bi?

Jag tycker om båda flickor och pojkar men jag sku int kunna va ihop me en flicka iaf nu här van ja bor fö all här e jätte homofob. Men ja vet inte om ja sku villa va ihop me en flicka annas heller fö ...
Läs mera