!! :(

27.12.2020
Hemliga rutan!
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

29.12.2020

Hejsan!

Tack för att du skrev in till oss.

Det låter som att du och ditt ex har en väldigt stormig relation till varandra, som går mycket fram och tillbaka. Det KAN ibland vara att man blir nästan lite beroende av passionen i såna relationer, fastän det inte nödvändigtvis alls är bra för en. Men det kan liksom få en att känna sig levande på ett sätt som man söker sig tillbaka till, det skapar en sorts nyfikenhet. Så jag tycker du ska sätta dig ner och fundera på just den saken – är han bra för dig? Skulle du kunna må bra med honom? Eller är det mest bara drama? Du ska inte vara med nån som du inte mår bra med.

Ibland kan det också vara så att man ser alla de punkter som KUNDE vara bra ihop, punkter där man är lika, men sen så är man som personer på så olika ställen i livet överlag (till exempel med mogenhet) att det just nu inte funkar. Det kan vara väldigt frustrerande. Ni har uppenbarligen en gnista för varandra eftersom ni kommer tillbaka till varandra hela tiden, men kanske ni inte är eller inte har varit redo att ta steget fullt ut?

Jag tycker inte alls det låter okej att han hotar med att ligga med dina vänner. Det låter som ett mycket skadligt beteende till att försöka manipulera dig och göra dig upprörd. Om ni ska vara tillsammans så måste han sluta med det, speciellt om det är en punkt som är känslig för dig. Ifall ni skulle få nåt på G igen så behöver du sätta det som en regel – han får inte göra så. Håll ögonen på sånt beteende för det är vad man brukar kalla en ”red flag” för ett förhållande, nåt som inte alls är bra. Du ska inte acceptera sånt med någon, oavsett vad du har för känslor eller relation till personen i övrigt.

Om du känner att du saknar honom och vill reda ut dina känslor så tycker jag absolut det bästa vore att du pratade med honom irl! :) Det är modigt och det lönar sig, speciellt om det inte har gått så bra via snap. Då kan du lättare pejla av situationen, dina känslor, och hans reaktioner. Att pussa honom skulle jag kanske rekommendera att hålla tillbaka tills du vet om han har nån flickvän nu, eller kan pejla av om det är nåt han skulle vilja vara med på. Ifall du ändå känner att du vill göra det så finns det också flörtiga sätt att be om lov på, till exempel halv-skämta nåt om det där han brukar säga, och fråga om han vill ha pussen nu.

Hoppas det löser sig :)
Kram, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag tycker om en pojke och ganska mycket också men problemet är att min bästa kompisar tycker också om han jätte mycket, hon talar om han alltid, men hon vet inte att jag också gillar han. Vad sk...
Läs mera

Hej, min pojkvän gör sin militärtjänstgöring just nu och är borta mellan 3-4 veckor varje gång de är i tjänst. Det går helt okej, men problemet är att han aldrig ringer till mig. Han har ringt 3 gånge...
Läs mera

Nu har jag ett problem.

Min pojkvän berättade för mig igår att hans ex har börjat skriva till honom. Jag ville se vad det var men han hade raderat största delen av konversationen.

Jag sa att det va...
Läs mera