Företag

03.02.2024
Hej!
Jag och min sambo driver företag sedan 2.5 år tillbaka, företagsform öppet bolag.
Vi har nu tänkt startas ytterligare ett företaget tillsammans och skulle gärna starta ett till öppet bolag, då den bolagsformen passat perfekt för oss! Är det möjligt att driva två öppna bolag eller måste vi välja någon annan företagsform? Företagare
DecibelAppSOME

En Decibel-expert svarar

05.02.2024

Hej,

Ett öppet bolag är ett personbolag där bolagsmännen är ansvariga för de förpliktelser som det öppna bolaget gör. Man kan alltså inte ha två öppna bolag med samma bolagsmän. Har man två bolag blir det ju dessutom dubbla kostnader med bokföring, försäkringar etc. Om man vill börja med en annan verksamhet kan man registrera en bifirma under samma fo-nummer, ett bolag kan ju ha flera olika verksamhetsformer.

Ett annat alternativ är att ombilda det öppna bolaget till ett aktiebolag. Ombildningen förutsätter att alla bolagsmän undertecknar ett ändringsavtal. En ändring av bolagsformen avtalas på samma sätt som en ändring av bolagsavtalet.

För att undvika eventuella svårigheter - tveka inte att ta kontakt med VASEKs företagsrådgivare för att få hjälp, våra tjänster är kostnadsfria.

H. Tuija Pundars

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena ja undra om ni vet va en hälsovårdare har fö lön i finland?
Läs mera

Hej, jag har jobbat på mitt sommarjobb i 2 veckor nu, men jag sitter hemma och gråter nästan varje kväll. Jag avskyr det verkligen. Det känns som att jag inte ”lever” som jag gjorde för en månad sen. ...
Läs mera

Jag undrar vad som krävs för att få jobba som bokbusschaufför? Räcker det med ett vanligt C-körkort eller är det mer avancerat än så? Var kan man utbilda sig för att få den behörighet som krävs?
Jag s...
Läs mera

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera