Hjälp

14.09.2022
Har min chef rätt att inte ge mig jobb, för att mina kollegor går dit och halv ljuger.

Hon tror mer på dem än mig

Ingen av kollegorna har kommit och sagt något till mig personligen vilket de har sagt till min chef

Hej där
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

16.09.2022

Hej,

Du skriver ingenting om på vilket sätt du är anställd, d.v.s om det är ett vikariat eller om du har en fast anställning. Det kan säkert påverka saken. Om du vill tala med någon som kanske kan ge dig riktigt konkret hjälp med den saken så kan du också kontakta din fackförening (om du är medlem i facket?) eftersom de har personal som är väldigt vana att svara på dylika frågor.

Tyvärr är det lång ifrån ovanligt att det uppstår sådana missförstånd som du beskriver. Då kommunikationen inte riktigt fungerar i en grupp så blir det lätt så att människor talar bakom ryggen på andra istället för att försöka reda upp missförstånd. Men det är din förmans uppgift att ta tag i en sådan sak eftersom alla människor borde ha rätt att trivas på jobbet och du har rätt att berätta även din sida av saken.

Jag tycker att du borde gå till din chef och säga att du nu vill att hen hjälper till så att det slutar talas bakom ryggen, utan att eventuella konflikter i så fall borde redas upp med hjälp av chefen eller en utomstående arbetshandledare. Hela arbetsplatsen mår bättre om arbetstagarna kommer överens. Det innebär inte att alla måste vara bästa vänner - utan bara det att man respekterar att olika människor kan jobba på olika sätt.

Så tala i första hand med din chef, men om det inte hjälper så tycker jag att du skall kontakta facket.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! När börjar man samla vintersemester på ett jobb? Har nyligen jobbat över 1 år på samma arbetsplats (kontor) ifall det påverkar vad man jobbar med.
Tackar!
Läs mera

Hej!
Jag har läst olika delexamen inom bokföring, löneräkning, fakturering och bokslut på yrkesakademin. Är nu sugen på att starta egen bokföringsbyrå. Räcker detta som utbildning eller måste jag ha ...
Läs mera

Hej. Har ni några tips på ställen på nätet som man kan tjäna lite extra pengar på sådär utöver sitt jobb? Har hört om att det finns olika företag som betalar en slant (ganska liten dock) för att man t...
Läs mera

Hej! Jag skulle vilja prov jobba i Norge iaf en vecka elr något, inom bemanningsföretag
Jag är utbildad närvårdare. Men mina föräldrar tycker inte det iaf att jag ska behöva åka med någon annan isf. V...
Läs mera