Hur fungerar killar egentligen? :P

07.02.2013
Nu kommer väl förmodligen en av de dummaste frågorna som någonsin skickats hit till Decibel, men... Jag har alltid undrat en sak. Hur ser killars kärlekskänslor egentligen ut? När de är kära, är de det på samma "sätt" som tjejer då? Brukar de också gå omkring och tänka bara på den de är förälskade i?

Jag sa ju det, dum fråga. Men på något vis tänker killar (om man drar dem alla över en kam) på ett annat sätt än tjejer, de känns mer spontana, tar saker med en klackspark och är lättdistraherade av saker som rör bara dem själva. Så det känns så svårt att föreställa sig dem gå omkring med sådär djup längtan inom sig och bara tänka på den där tjejen, liksom... Misstolka inte detta nu, snälla! Detta är bara mina egna tankar och spekulationer.
Såå... Hur blir killar när de blir kära, rent "indidsmässigt"? Om man får misstankar om att en kille i skolan är kär i en, är det troligt att han går och tänker på en då 24/7? Eller "glömmer" han bort det när han är typ hemma?
Och när det händer något bra, blir killar också sådär att de svävar på rosa moln då? Eller tvärtom, kan han känna sig riktigt nere på grund av obesvarad förälskelse också, typ att han bara vill dö? Av någon anledning känns inte killar som att de går för sig själva och deppar eller ens funderar särskilt mycket. De är så lättsinniga, liksom. Återigen drar jag alla över en kam, utifrån MITT perspektiv.

Å ena sidan tänker jag att "jamen vadårå, det är ju klart att en kille blir precis så här, inget snack om saken!". Men å andra sidan undrar jag faktiskt om den där killen som verkar gilla mig (jag tar det som exempel) verkligen sitter där och tänker på mig även hemma och inte bara i skolan??? :)

jojjo
23.08.2013

Hej!

Titta, titta, du har genast fått lite svar av en 16-årig kille!!! Underbart!!! Vi ska skicka också till några av våra manliga experter för att du ska få ännu mera kött på benen. Men vi tror ändå att den här killen slog huvudet på spiken. det är nog inte så stor skillnad! Vi återkommer när vi fått fler svar åt dig! och det var bra att du frågade, för det är ju inte så lätt att förstå sig på det motsatta könet, så all hjälp åt oss alla är välkommen ;)

Hälsar ungdomsinformatörerna Liselott och Sanna

"Rubrik: RE: Hur fungerar killar egentligen? :P

Fråga: Hej!

Tänkte att jag skulle hjälpa dig med dina tankegångar, och säga hur det står till i alla fall för mig.

När en kille är kär i en tjej så är det ungefär likadant som när en tjej är kär i en kille.

Visst om man som kille tycker om någon tjej så tänker man givetvis på den men klart att man inte tänker på den 24/7 så som du beskriver, jag tvivlar också på att tjejer gör det, men det varierar från individ till individ...

Jag, är en sån kille att om jag skulle bli förälskad i någon (vilket jag ej ofta blir) så skulle jag väl givetvis tänka på personen såväl i skolan så som hemma, och det har hänt sig någon gång att jag har tänkt på en tjej väldigt mycket.

Och fastän de kanske verkar så så är nog inte alla killar lättsinniga så som du säger, jag har blivit ledsen på grund av obesvarade förälskelser, precis så som om man vill dö.

Det beror på individen och situationen men i allmänhet så tror jag att det är ganska lika, bara att tjejer kanske visar det på ett annat sätt eller har svårare att släppa saker än killar.

Bara min åsikt det här nu då men hoppas det gav dig lite insikt,

kille 16 år"


Hej!

Inget svar från våra manliga experter ännu, så vi fyller på med lite som våra pojkkompisar och pojkvänner berättat för oss om sina känslor förr:

Jo, killar kan nog vara minst lika upp-över-öronen himlastormande rosaskimrande kära som tjejer kan. De kanske bara inte visar det så tydligt. Nog har vi sett fåniga leenden och tindrande ögon på våra pojkkompisar (eftersom de kanske vågat visa det för oss) - och vi har fått äran att vara målet för de där leendena och blickarna från vissa killar. Och de har förklarat att de tror att de ska dö om vi lämnar dem och de har gråtit och deppat och så där i efterhand visat hur kära de verkligen var. Så visst kan de känna lika starkt.

Men precis som för tjejer så är inte förälskelse något svart eller vitt utan en gråskala där alla pendlar någonstans mellan lite så där svalt intresserad till himlastormande undying love. Vi tror inte att killar i allmänhet skulle befinna sig längre ner på skalan än tjejer, men visst finns det en skillnad i hur mycket de visar utåt. Tänk, en kille som skulle gå omkring med det där fåniga leendet och drömska blicken hela tiden skulle nog bli retade av sina pojkkompisar - mer än en tjej skulle bli i alla fall. Tyvärr, tyvärr hänger lite den här macho-kulturen kvar ännu, så killar ska inte få visa sina "mjuka" känslor för öppet, för då kan de anses vara veka och mjäkiga. Därför kanske de låtsas som ingenting en stor del av dagen ;) Och så kan nog de flesta av oss bli distraherade - killar kanske medan de spelar ett datorspel och tjejer kanske medan de ser på TV. Dessutom är det ju inget mått på hur "äkta" ens känslor är heller, hur mycket man tänker på en viss person - bara på hur mycket "dötid" man har att tänka på vad man vill.

Blev du klokare av det här :) Om inte så skriv in igen! Och det var absolut ingen dum fråga! Ställ gärna fler sådana här frågor - av att fråga blir man (förhoppningsvis) klokare!
Stor kram, hälsar ungdomsinformatörerna Liselott och Sanna

Här kommer ännu mera svar från vår kill-expert Thomas:
"Tjenare Jojjo!

Din fråga är nog allt annat än dum, och jag är helt säker på att du
inte är den enda tjejen som funderar just på hur pojkar tänker. Det är nog heller inte bara en ung pojke som ligger och funderar på om en viss tjej är kär i honom eller inte och hur det i så fall syns.

Kärlekskänslor kan ta sig uttryck på många olika sätt beroende på hur du är som person. Är du en person som normalt har lätt för att visa känslor som uttrycker glädje eller sorg så har du säkert också lätt för att visa när du är kär. Är du då igen tillbakadragen som person i vanliga fall så märks det knappast heller utåt sett när du är kär. Samma för pojkar som för flickor.

Överlag är det kanske så att pojkar inte har lika lätt för att visa
sina känslor öppet eftersom det kanske inte ses som "manligt" att
öppet visa hur man svävar på små rosa moln, även fast det känns så inombords när man är kär också för oss pojkar. Dock är jag helt säker på att det för pojkar, precis som för flickor, är svårt att
koncentrera sig på någonting annat när man är ny förälskad än på den som man är förälskad i.

Det kanske ser ut som att pojkar tar allting med en klackspark, även så viktiga saker som kärlek, men så är dock verkligen inte fallet. Vad man visar utåt och vad man känner på insidan är sällan samma sak för en kille, men det handlar mer om att man inte vågar än att man inte skulle vilja skrika ut hur mycket man tycker om just den man tycker om.

Det är svårt att tänka sig att andra människor överlag går runt med en likadan längtan som man själv har, men jag kan garantera att om en kille i skolan är kär i dig går han garanterat runt och tänker på dig konstant, oberoende om han är på fotbolls träning, skruvar mopeden eller spelar dator. Du finns alltid där i huvudet någonstans. Den som man verkligen tycker om kan man inte för en sekund glömma bort heller fast man kanske ibland så skulle önska, speciellt om inte känslorna är besvarade.

Att killar skulle vara lättsinniga är nog bara en bild som flickor
överlag kanske om hos killar, många gånger är det precis tvärtom att killar istället är den som vill mer och tar det mer på allvar medan tjejen kanske tar det med en klackspark. Tror inte det är så stor skillnad mellan könen, utan allt handlar om hur du är som person. Men, slutligen, om en kille går runt och ser på dig i skolan så kan jag lova att han även tänker på dig när han kommer hem. Ögonen far allt som oftast dit hjärtat vill.

Lycka till och hoppas att mitt svar var till hjälp!

Mvh,
Thomas"

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag har skrivit med en kille i ca. 2 veckor. Han är hur trevlig som helst och ger komplimanger. Men ganska ofta nämner han att han vill mysa med mig/cuddla. Vad menar han?? Är rädd att vi två är på ol...
Läs mera

Hej!

Jag var 1,5 vecka på resa nyss. Där träffade jag en kille som jag var med varje dag. Vi klickade på ett speciellt sätt och allt det. Nu diskuterar vi hur vi ska göra, vi båda vet att det inte fu...
Läs mera

Jag skrev in för ett tag sen (hemliga rutan)
Läs mera

Jag vet inte om jag vill ha tillbaka honom eller om jag bara vill få saken utredd eller om jag ska ba skita i allt??
Läs mera